Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ιβάν Σαββίδης διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την φημολογία που τον ήθελε να ψάχνει τρόπους να απεμπλακεί από τα media «βγάζοντας στο σφυρί» το OPEN, σε διαδικτυακή συνομιλία που είχε με τους εργαζόμενους του καναλιού, αλλά και των σάιτ (Ethnos.gr, Imerisia.gr). Ο ισχυρός άνδρας του «ανοιχτού καναλιού» διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να αφήσει το Open TV, αλλά και τον ΠΑΟΚ. «Ο ΠΑΟΚ είναι η καρδιά μου, δεν πουλάω ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε το Open» τόνισε ο κ. Σαββίδης.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε και για τον εμβολιασμό του, διαψεύδοντας τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχω κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού» κι αποκάλυψε ότι «ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που ο οργανισμός τους δεν παράγει αντισώματα». Σε ό,τι αφορά στο σενάριο που ήθελε τη Nova να «μπαίνει» στο OPEN, ο Ιβάν Σαββίδης το διέψευσε, λέγοντας πως ουδέποτε το διαπραγματεύτηκε.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης του Open ευχαρίστησε το προσωπικό του ενημερωτικού τομέα για την ποιοτική δουλειά του, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τον τρόπο κάλυψης των μεγάλων πυρκαγιών και υπογράμμισε τη σημασία που είχε το γεγονός ότι δόθηκε ο λόγος στους απλούς πολίτες. «Το Open επιβεβαίωσε ότι είναι ανοικτό και ανεξάρτητο κανάλι, ο κόσμος μας ένιωσε δίπλα του σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Ήταν μια μεγάλη στιγμή που επιβεβαίωσε τις αρχές και τις αξίες μας. Για αυτό και οι πολίτες επιβράβευσαν τις προσπάθειές μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ξεκαθάρισε 3 θέματα: 

  • Πρώτον, το Open δεν πωλείται. Ο ίδιος δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή κάτι τέτοιο και, βέβαια, δεν έκανε ποτέ τέτοια διαπραγμάτευση. Θα χτίσουμε πάνω στην επιτυχία του τελευταίου διαστήματος. Θα ήμουν τρελός αν άφηνα έτσι μία επένδυση που έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, είπε.
  • Δεύτερον, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας. Τα σενάρια κυκλοφορούν κάποιοι που τον πολεμούν με όλους τους τρόπους. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, μια παλιά ρώσικη παροιμία για να διαψεύσει με χιούμορ όσους διακινούν τις φήμες. «Θα φροντίσω να μην κρυολογήσω στην κηδεία τους», είπε χαμογελώντας. 
  • Εξήγησε, πάντως, τον λόγο για τον οποίο δεν έχει δημόσιες εμφανίσεις την περίοδο της πανδημίας. «Εχω κάνει τρία εμβόλια, αλλά ο οργανισμός μου δεν έχει αναπτύξει αντισώματα. Άρα, πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός στον συγχρωτισμό μου με άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει λόγος να θέσω σε κίνδυνο τη δική μου υγεία και των άλλων, από τη στιγμή που όλα μπορούν να γίνουν μέσω βιντεοκλήσης. Δουλεύω 16-18 ώρες την ημέρα».

Αναφερόμενος, στον ΠΑΟΚ είπε ότι η ομάδα είναι η ψυχή του και δεν θα την πουλήσει ποτέ. «Δεν υπάρχει τιμή πώλησης για την ψυχή», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται και άλλες επικοινωνίες του κ. Σαββίδη με τους εργαζόμενους του σταθμού.