Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλιώς τα υπολόγιζε, αλλιώς της τα έφερε η ζωή ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, ο... μπόμπιρας που βιαζόταν να βγει στο φως! Μια νεαρή γυναίκα αναγκάστηκε να γεννήσει καταμεσής του δρόμου, καθώς έσπασαν τα νερά και δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο! Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Παντανάσσης, στην Πάτρα.

Το μωράκι γεννήθηκε ξαφνικά προτού προλάβει η μητέρα του να μεταβεί στο νοσοκομείο, και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν άμεσα, αλλά δεν πρόλαβαν τον τοκετό, έκοψαν τον ομφάλιο λώρο! Τα συναισθήματά τους όταν αντίκρισαν το νεογνό ήταν μοναδικά. Οπως αναφέρει το gnomip.gr πρόκειται για τους έμπειρους διασώστες, μέλη πληρώματος ασθενοφόρο, Ανδρέα Κουργιαλά και Δημήτριο Ηλιόπουλο, οι οποίοι έλαβαν σήμα για να μεταβούν στο περιστατικό κι όταν έφθασαν με έκπληξη είδαν την μητέρα του στο οδόστρωμα, να έχει γεννήσει το αγοράκι της. Η συγκίνηση μεγάλη, αλλά και το άγχος για να ελέγξουν εάν ήταν καλά, μητέρα και μωρό. Αμέσως, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο νεογέννητο και στην επίτοκο, διαπίστωσαν πως και οι δύο έχαιραν άκρας υγείας και όπως τόνισαν, έζησαν ένα όμορφο περιστατικό που θα το θυμούνται για πάντα.

Ο τοκετός έλαβε χώρα επί του οδοστρώματος, καθώς έσπασαν τα νερά και η κοπέλα πονούσε. Κάτοικος της περιοχής την είδε και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ενώ προσέτρεξε να της προσφέρει βοήθεια. Το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, όμως το μωράκι είχε γεννηθεί. Εκλήθη άμεσα και η Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρό. Το ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το μωρό, το άλλο τη μητέρα, προκειμένου να διακομισθούν στο νοσοκομείο και να λάβουν ιατρικής φροντίδας.