Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι ειδικοί κάνουν τα πάντα για να πείσουν τις έγκυες ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι ασφαλές και το μοναδικό «όπλο» εναντίον του ιού, όλο και περισσότερες είναι οι έγκυες που διασωληνώνονται στα νοσοκομεία της χώρας. Ώρες αγωνίας επικρατούν στο Νοσοκομείο του Βόλου ύστερα από την μεταφορά στο νοσηλευτικό ίδρυμα μίας 38χρονης γυναίκας, η οποία διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη και νόσησε από κορoνοϊό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επιπλοκές στην υγεία της και να κριθεί αναγκαία η νοσηλεία της στο “Αχιλλοπούλειο” από τον γιατρό της.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αγωνία για τις έγκυες που δεν κάνουν το εμβόλιο - Το «λάθος» στα έντυπα

Η 38χρονη βρίσκεται στην κλινική COVID και οι γιατροί του Νοσοκομείου κάνουν προσπάθειες προκειμένου να μη χρειαστεί να διασωληνωθεί, αν η κατάσταση της υγείας της επιδεινωθεί.

Θεσσαλονίκη: Νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου της 38χρονης εγκύου

Παράλληλα, νέα δεδομένα όσον αφορά στον θάνατο της 38χρονης εγκύου, η οποία νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η 38χρονη από την Κατερίνη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, οι γιατροί, όμως, κατάφεραν να κάνουν καισαρική και να σώσουν το παιδί, που είναι καλά στην υγεία του. Οι γονείς και ο αδελφός της γυναίκας είχαν καταγγείλει πως η γυναικολόγος της την είχε συμβούλευε να μην κάνει το εμβόλιο.

«Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της» είχε καταγγείλει η μητέρα της θανούσης. Ωστόσο, ο Ηρακλής Τσανικίδης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, μίλησε με τον σύζυγό της, ο οποίος φαίνεται πως διέψευσε αυτή την πληροφορία.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τσανικίδης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία κατά της γυναικολόγου από την οικογένεια της 38χρονης και άρα δεν μπορεί να προχωρήσει έρευνα για εκείνη.

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί,αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας» εξήγησε ο ίδιος.

«Να μιλήσω με τη γυναικολόγο να πω τι; Ότι ακούστηκε αυτό από τη μητέρα του θύματος; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε, μιλάμε με τον συνάδελφο» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας συνέχισε αναφέροντας πως «όπως κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια,αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με το σύζυγο».«Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας» προσέθεσε.Καταλήγοντας επεσήμανε πως η «μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο».

H αναγκαιότητα για εμβολιασμό

Όσον αφορά στο ζήτημα του εμβολιασμού όσων επιθυμούν να κάνουν παιδί αναφέρθηκε τόσο η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λίνου, όσο και διευθύντρια της Γ' κλινικής του Αττικού νοσοκομείου στο Mega. Όπως χαρακτηριστικά λένε, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό κακή πληροφόρηση των ιατρών γύρω από το ζήτημα του εμβολιασμού και της εγκυμοσύνης και ειδικά ορισμένων γυναικολόγων. Εν μέρει, οφείλεται και στη σύγχυση που προκαλείται από το έγγραφο που δημιουργήθηκε κατά την έναρξη της πανδημίας, όπου δεν συμπεριλαμβάνονται οι περιπτώσεις εγκύων γυναικών ή γυναικών που επιθυμούν να εγκυμονήσουν.

Η κ. Καλανταρίδου επισήμανε πως : «στις ΗΠΑ  μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου μόνο το 3% των εγκύων είχε εμβολιαστεί και άρα πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Ελλάδα ακόμα και αν δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα»

Η κ. Λινού τόνισε πως όλοι οι γιατροί θα έπρεπε να λαμβάνουν συνεχής ενημέρωση σχετικά με τον κορoνοϊό και να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους καθώς προκύπτουν καινούρια δεδομένα εβδομαδιαία.

Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχε και το νοσοκομείο «Αττικόν» γίνεται ξεκάθαρο πως έγκυες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία, έχουν αυξημένο δείκτη μάζας σώματος και διανύουν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους είναι πολύ ισχυροί επιβαρυντικοί παράγοντες για σοβαρή νόσηση.

Η διευθύντρια της Γ’ κλινικής του Αττικού νοσοκομείου, τονίζει πως σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο, αύξηση της πιθανότητας των αυτόματων αποβολών σε έγκυες που έχουν εμβολιαστεί, όπως επίσης παρατηρήθηκε μια νόσος στον πλακούντα για γυναίκες που νοσούν από κορωνοϊό και μπορούν να μεταδόσουν την ασθένεια στο μωρό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA