Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι ειδικοί κάνουν τα πάντα για να πείσουν τις έγκυες ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι ασφαλές και το μοναδικό «όπλο» εναντίον του ιού, το έντυπο που συμπληρώνουν όσοι μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα δίνει την εντύπωση ότι η εγκυμοσύνη ή ο θηλασμός είναι αντένδειξη για τον εμβολιασμό κατά του ιού. Το ερώτημα που υπάρχει στα έντυπα είναι το εξής: «Είστε έγκυες ή θηλάζετε;» και αυτό, όπως αναφέρουν αρκετοί, θεωρείται από πολλές εγκυμονούσες αντένδειξη για τον εμβολιασμό κατά της Covid.

«Δυστυχώς, νομίζω ότι είναι τα πρώτα έντυπα που είχαν βγει. Θα θυμάστε ότι τους πρώτους μήνες που είχαν κυκλοφορήσει τα εμβόλια, λέγαμε να μην κάνουν το εμβόλιο οι έγκυες. Μετά, είδαμε ότι είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό, άλλα μάλλον τα έντυπα δεν έχουν αλλάξει. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει από κανέναν συνάδελφο η πρόθεση να δώσει κακή πληροφόρηση», ανέφερε στην εκπομπή “Live News” η διευθύντρια Γ' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου.

«Θα πρέπει να γίνει μία μαζική καμπάνια ενημέρωσης τόσο των συναδέλφων όσο και τον εγκύων», πρόσθεσε η κυρία Καλανταρίδου. «Επιβάλλεται σε όλα τα τρίμηνα την εγκυμοσύνης. Πλέον, το ξέρουμε ότι δεν αυξάνει τον κίνδυνο για αποβολές ή οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια», ξεκαθάρισε η ίδια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA