Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια απίστευτη, αλλά και συνάμα απολύτως ελληνική ιστορία αναδεικνύεται μέσα από την υπόθεση του αρνητή επόπτη υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Χαλκιδική, ο οποίος προέτρεπε μια γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» να μην διασωληνωθεί. Και αυτό γιατί ο εν λόγω επόπτης υγείας είναι, κατά τα φαινόμενα, συχνός... θαμώνας στα Πειθαρχικά του Δημοσίου τα τελευταία 15 χρόνια. 

Η πρώτη περίπτωση παραπομπής του εν λόγω υπαλλήλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι το 2006. Τότε πέφτει στα «μαλακά» και τιμωρήθηκε απλώς με έγγραφη επίπληξη, επειδή το Πειθαρχικό έκρινε ότι δεν πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητά του. Λίγα χρόνια μετά, όμως, παραπέμπεται εκ νέου. Το 2012 πάει ξανά στο Πειθαρχικό για επτά αδικήματα:

  • απρεπή συμπεριφορά στην Υπηρεσία,
  • αντικοινωνική συμπεριφορά,
  • μη υπακοή σε ανωτέρους,
  • άρνηση εκτέλεσης εντολών,
  • καθυστέρηση προσέλευσης,
  • πρόωρη αποχώρηση και
  • αποχή από την υπηρεσία χωρίς αιτιολογία

Με δύο χρόνια καθυστέρηση, το 2014, το Πειθαρχικό τον τιμωρεί αρχικά με 8 μήνες παύση και στέρηση μισθού. Κάνει, όμως, έφεση και το 2015 επιστρέφει στη θέση του, κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου που επέβαλλε την επιστροφή όσων υπαλλήλων είχαν απομακρυνθεί από το Δημόσιο και με την απόφαση επί της έφεσης αθωώνεται, ουσιαστικά, και του επιστρέφονται και τα χρήματα.

Βεβαίως, η υπόθεση δεν θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Ο επόπτης υγείας το 2015 παραπέμπεται ξανά σε Πειθαρχικό, το οποίο από το 2015 εκκρεμεί ακόμα. 6 χρόνια μετά, ακόμα... εκκρεμεί το Πειθαρχικό για τον εν λόγω υπάλληλο. Και αυτό γιατί, στην κρατική κωλυσιεργία ήρθε να προστεθεί και ο κορονοϊός, ο οποίος πάγωσε εδώ και δύο σχεδόν χρόνια όλες τις συνεδριάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δημοσίου. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο ίδιος έχει συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης, με δεδομένο ότι προσελήφθη στις αρχές της δεκαετίας του '80, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί όσο υπάρχει εκκρεμής πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του.

Πλέον, ο εν λόγω υπάλληλος παίρνει, με βάση το άρθρο 105 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, ξανά τον δρόμο για το Πειθαρχικό, το οποίο, όπως είπε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης (ΣΚΑΪ), θα συνεδριάσει υποχρεωτικά εντός εξαμήνου. Ανώτερη πηγή του υπουργείου Εσωτερικών έλεγε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει έγκαιρη συνεδρίαση του Πειθαρχικού, αν και είναι σαφές πως γεννώνται πολλά ερωτήματα από το γεγονός ότι ο εν λόγω υπάλληλος παραπέμπεται ξανά και ξανά, χωρίς καμία συνέπεια.

Παράλληλα, ο πειθαρχικός προϊστάμενος του υπαλλήλου, δηλαδή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να τον παύσει από τη θέση του, στην οποία εξακολουθούσε να βρίσκεται, όντας σε τηλεργασία. Ούτως ή άλλως, δε, τα πράγματα γι' αυτόν είναι πιο δύσκολα αυτή τη φορά, καθώς αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με πειθαρχική έρευνα, πέραν της υπηρεσιακής πειθαρχικής διαδικασίας. 

Η αποκάλυψη του Reader για τον αρνητή επόπτη υγείας

Το θέμα με τον αρνητή επόπτη υγείας το είχε αποκαλύψει το Reader και ο Μανόλης Γαλάνης στις 26 Οκτωβρίου, με την 51χρονη αρνήτρια ασθενή, η οποία πάσχιζε να μην διασωληνωθεί κι έψαχνε τρόπους μέσα από τα «κανάλια» των αρνητών να το αποφύγει, να έχει τραγική κατάληξη αφού άφησε την τελευταία της πνοή. Η 51χρονη ανεμβολίαστη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά την εισαγωγή της άρχισε να επικοινωνεί με γνωστό αρνητή της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος είναι και επόπτης υγείας, ζητώντας του βοήθεια. «Θέλουν να με διασωληνώσουν... με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της, λαμβάνοντας την ακόλουθη απάντηση: «Τι έπαθες; Υπέγραψε και φύγε. Μη δεχτείς».

Image removed.

Η οδηγία προς τη νοσηλευόμενη ήταν σαφής: «Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Υπέγραψε και ανέλαβε την ευθύνη». Ομως, η ανεμβολίαστη ασθενής παρατηρεί: «Πώς να καλέσω την Αστυνομία αφού είμαι με οξυγόνο; Δεν μπορώ καν να μιλήσω... Και έχω ανάγκη από οξυγόνο». Η 51χρονη αναφέρει ότι νοσεί από κορονοϊό, όπως επίσης και ο σύζυγός της, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, και αφού ερωτάται με ποια μέθοδο έγινε η διάγνωση, λαμβάνει τη διαβεβαίωση ότι «όλα θα πάνε καλά», εκτός και αν έχει κάνει το εμβόλιο με την ίδια να δηλώνει κατηγορηματικά, «όχι βέβαια». Μάλιστα, ο συνομιλητής της επαναλαμβάνει ακόμα μία φορά: «Εάν έχεις τις αισθήσεις σου υπογράφεις και δεν δέχεσαι, αναλαμβάνεις την ευθύνη εσύ».

Image removed.

Η συνέχεια της ιστορίας δίνεται με την ακόλουθη ανάρτηση του γνωστού αρνητή στην προσωπική σελίδα του στο facebook: «Μόλις μίλησα με την Α' ΜΕΘ Παπανικολάου, και ρώτησα για την... Μου είπαν ότι είναι σοβαρά, διασωληνωμένη, χωρίς να μου πουν για ποια αιτία, επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα. Η ... ζητούσε βοήθεια από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής... Παραθέτω όλη την συνομιλία που είχαμε, και τα ερωτηματικά που προκύπτουν, προς έρευνα.

  1. Πότε πρόλαβε κι έγινε σοβαρά;
  2. Πώς ταυτόχρονα βρέθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία με Ο2 μαζί με τον σύζυγό της;
  3. Τι εννοούσε ότι δεν τους κάλυψαν από το σπίτι;
  4. Με ποια μέθοδο διαγνωστική διαπιστώθηκε ότι είχαν Covid;

Εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση.

Η συνομιλία παρατίθεται προς έρευνα, από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν πώς ένας νέος άνθρωπος βρέθηκε διασωληνωμενος σοβαρά από ένα επιπόλαιο επιδημιολογικά και στατιστικά αίτιο»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA