Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι αρνητές των εμβολίων γεμίζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας δίνοντας την προσωπική μάχη τους για να κρατηθούν στη ζωή, οι συνωμοσιολόγοι συνεχίζουν να τους καθοδηγούν να μην δεχτούν τη διασωλήνωση και να φύγουν από τις νοσηλευτικές μονάδες

Η προσήλωση στις θεωρίες παραλογισμού είναι τέτοια που ακόμα και όταν αντιεμβολιαστές νοσήσουν βαριά και χρειαστούν επείγουσα ιατρική φροντίδα σπεύδουν να λάβουν οδηγίες από άσχετα με την ιατρική επιστήμη άτομα, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο περαιτέρω την υγεία τους. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως - ενώ ο κατάλογος των διασωληνωμένων και νεκρών ανεμβολίαστων μακραίνει καθημερινά - οι αρνητές εξακολουθούν να τηρούν μία στάση, που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο

Η πλύση εγκεφάλου, που επιχειρείται από μεμονωμένα πρόσωπα και ομάδες μέσω των social media από την έναρξη της πανδημίας, αρχικά για τον κορονοϊό και στη συνέχεια για τα εμβόλια κατά της λοίμωξης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οπως αποδεικνύεται, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργηθεί ισχυρές σχέσεις «εμπιστοσύνης» στους κόλπους των αρνητών, από τις οποίες ουσιαστικά εξαρτάται η ίδια η ζωή τους στην περίπτωση που νοσήσουν σοβαρά από Covid-19.

«Θέλουν να με διασωληνώσουν, βοήθεια»

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία 51χρονης ανεμβολίαστης από τη Θεσσαλονίκη, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μετά την εισαγωγή της η ασθενής άρχισε να επικοινωνεί με γνωστό αρνητή της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας του βοήθεια. «Θέλουν να με διασωληνώσουν... με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της, λαμβάνοντας την ακόλουθη απάντηση: «Τι έπαθες; Υπέγραψε και φύγε. Μη δεχτείς».

Η οδηγία προς τη νοσηλευόμενη ήταν σαφής: «Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Υπέγραψε και ανέλαβε την ευθύνη». Ομως, η ανεμβολίαστη ασθενής παρατηρεί: «Πώς να καλέσω την αστυνομία αφού είμαι με οξυγόνο; Δεν μπορώ καν να μιλήσω... Και έχω ανάγκη από οξυγόνο». 

Η 51χρονη αναφέρει ότι νοσεί από κορονοϊό, όπως επίσης και ο σύζυγός της, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, και αφού ερωτάται με ποια μέθοδο έγινε η διάγνωση, λαμβάνει τη διαβεβαίωση ότι «όλα θα πάνε καλά», εκτός και αν έχει κάνει το εμβόλιο με την ίδια να δηλώνει κατηγορηματικά, «όχι βέβαια». Μάλιστα, ο συνομιλητής της επαναλαμβάνει ακόμα μία φορά: «Εάν έχεις τις αισθήσεις σου υπογράφεις και δεν δέχεσαι, αναλαμβάνεις την ευθύνη εσύ».

Η συνέχεια της ιστορίας δίνεται με την ακόλουθη ανάρτηση του γνωστού αρνητή στην προσωπική σελίδα του στο facebook: «Μόλις μίλησα με την Α' ΜΕΘ Παπανικολάου, και ρώτησα για την... Μου είπαν ότι είναι σοβαρά, διασωληνωμένη, χωρίς να μου πουν για ποια αιτία, επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα. Η ... ζητούσε βοήθεια από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής... Παραθέτω όλη την συνομιλία που είχαμε, και τα ερωτηματικά που προκύπτουν, προς έρευνα.

  1. Πότε πρόλαβε κι έγινε σοβαρά; 
  2. Πώς ταυτόχρονα βρέθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία με Ο2 μαζί με τον σύζυγό της;
  3. Τι εννοούσε ότι δεν τους κάλυψαν από το σπίτι;
  4. Με ποια μέθοδο διαγνωστική διαπιστώθηκε ότι είχαν Covid;

Εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση.

Η συνομιλία παρατίθεται προς έρευνα, από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν πώς ένας νέος άνθρωπος βρέθηκε διασωληνωμενος σοβαρά από ένα επιπόλαιο επιδημιολογικά και στατιστικά αίτιο»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA