Μενού
  • Α-
  • Α+

O Σαιντού Καμαρά έγινε θέμα των ημερών, όταν δημοσιοποιήθηκε η θλιβερή ιστορία του! Σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παρέλασε στον Αγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο. Ο πρόσφυγας από τη Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 στα 16 του χρόνια, είναι αριστούχος μαθητής, αλλά εάν δεν υπάρξει κάποια νομοθετική παρέμβαση, θα πρέπει να απελαθεί. «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα», δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 18χρονος.

Πλέον, εντός των επομένων ημερών η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει, σε δεύτερο βαθμό, το αίτημά του για άσυλο ενώ δίπλα του στέκεται το σχολείο του και σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου και όλοι στέκουν πλάι του αλληλέγγυοι.

Διαβάστε ακόμη: Σαϊντού Καμαρά: Από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην απέλαση - Κρίνεται η παραμονή του στην Ελλάδα

«Αυτό που ζούμε είναι η πρωτοφανέρωτη αλληλεγγύη όλου του δήμου μας. Η δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις, χωρίς καμία ρωγμή, χωρίς κανέναν αστερίσκο υπερασπίζονται τον μαθητή τους, όχι τον αριστούχο, τον μαθητή τους», δήλωσε ο λυκειάρχης Νίκος Κακλαμάνος.

«Ακούμε πάρα πολλές φωνές από την τοπική μας κοινωνία, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το παιδί, είναι μια αγκαλιά, τον θεωρούμε συγγενή μας, ένα δικό μας παιδί», είπε σχετικά ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θέμης Παπαδόπουλος.