Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος εξέφρασε δημόσια τη θέση του για τη βάφτιση των παιδιών των σχεδιαστών Ευάγγελου Μπούση και Peter Dundas στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. «Εξ αφορμής του θορύβου που προεκλήθη» ο Μητροπολίτης Αντώνιος αναφέρει σε επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Διαβάστε ακόμη: Γκέι ζευγάρι βάφτισε στην Αθήνα με νονά την Νιάρχου - Το μυστήριο ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Σε επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο, που δημοσιεύθηκε στο ekklisiaonline.gr, ο ιεράρχης αναφέρει πως δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον οποίο μάλιστα εγκαλεί με επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο για αντικανονικές ενέργειες στη μητρόπολή του.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας επισημαίνει ότι στέλνει την επιστολή «εξ αφορμής του θορύβου που προεκλήθη» και λέει ότι αυτός δεν είχε ενημερωθεί για το τι είχε σκοπό να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καθώς «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση». Ο Μητροπολίτης Αντώνιος λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για ό,τι έγινε και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ούτε πριν τη βάφτιση ούτε μετά από αυτή, ενώ σε άλλο σημείο της αναφοράς του τονίζει ότι δεν παρευρισκόταν στον Ναό κατά τη διάρκεια της βάφτισης.

Η βάφτιση στη Βουλιαγμένη 

Οι σχεδιαστές επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να βαφτίσουν τα παιδιά τους, τα οποία πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη. Νονές των παιδιών ήταν το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και η Ευγενία Νιάρχου, η οποία διατηρεί στενή φιλία με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας. Το μυστήριο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.  Φωτογραφίες από τη βάπτιση ανήρτησε στο Instagram ο Ευάγγελος Μπούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε: «Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολλές βαπτίσεις σαν τη δική μας και ότι ο καθένας μπορεί να αισθανθεί ότι έχει μια θέση στην πίστη που έχει επιλέξει». Στο πάρτι που ακολούθησε, το ζευγάρι και οι καλεσμένοι του απολαύσαν την Άννα Βίσση.