Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρόπυργος στη Νέα Πέραμο, μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Για λόγους ασφαλείας είχε κλείσει νωρίτερα στο σημείο η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε. 

Προ ολίγου υπήρξε κι ένα ατύχημα με Tractor που επιχειρεί στο σημείο. Κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του μικρού αεροσκάφους, το πυροσβεστικό αεροπλάνο «κόλλησε» στη θάλασσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απογειωθεί. Το πλήρωμα είναι σώο, καθώς εγκατέλειψε έγκαιρα το αεροσκάφος και το προσέγγισε σκάφος για να παραλάβει το πλήρωμα και να το μεταφέρει με ασφάλεια στη στεριά.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Ατύχημα με Tractor

Στην επιχείρηση υπήρξε κι ένα ατύχημα με τράκτορα, ο οποίος κατά τον ανεφοδιασμό του «κόλλησε» στη θάλασσα και δεν μπορούσε να απογειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε πρόβλημα στην προσθαλάσσωση με αποτέλεσμα το πλήρωμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Στο σημείο ύστερα από κλήση του Λιμενικού έσπευσε ιδιωτικό σκάφος το οποίο παρέλαβε το πλήρωμα και το μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία Βασιλικά Σαλαμίνας. Αγνωστο παραμένει αν το αεροσκάφος έχει βυθιστεί.

Φέτος η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αναπτυγμένα για τις δασικές πυρκαγιές 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors, εκ των οποίων τα 11 είναι αμφίβια και τα 4 με τροχούς. Εξι είναι στο Τατόι, 3 στη Ρόδο, 2 στο Βόλο, 2 στην Ανδραβίδα και 2 στην Αλεξανδρούπολη.