Μενού
  • Α-
  • Α+

Θρήνος στην Παλαιοχώρα Ημαθίας, όπου ένα 15χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Όλα συνέβησαν όταν αυτοκίνητο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρέσυρε την ίδια, την 11χρονη αδερφή της και τη μητέρα του. Τραγική φιγούρα ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος κήδευσε τη 15χρονη μόνος του το Σάββατο, καθώς η άλλη του κόρη και η σύζυγός του είναι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο οδηγός του μαύρου ΙΧ εγκατέλειψε αβοήθητες μητέρα και κόρες και χάθηκε στο σκοτάδι. Οι Αρχές τον έχουν ταυτοποιήσει, όμως παραμένει άφαντος. Ηταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν η 37χρονη μητέρα μαζί με τις κόρες της επέστρεφε στο σπίτι. Τότε, ένα μαύρο ΙΧ μέσα στο σκοτάδι έπεσε πάνω τους, δίχως να προλάβουν να αντιδράσουν. Μαζί τους ήταν και ο ανήλικος γιος της οικογένειας, ο οποίος πρόλαβε και έσπρωξε τη μητέρα και τη μικρότερη κόρη. Η 15χρονη παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο και εκσφενδονίστηκε 50 μέτρα μακριά. Οι κάτοικοι του χωριού έτρεξαν να βοηθήσουν, όμως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας δεν μπόρεσαν να δουν το άτυχο 15χρονο κορίτσι.

«Είχε πιει και έτρεχε με 180»

Περίλυπος στην κηδεία και ο θείος των παιδιών, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον πόνο του. Ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον την πληροφορία πως ο οδηγός του ΙΧ έτρεχε με 180 χλμ την ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ! «Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τους δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό, αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος», φέρεται να έλεγε σε άλλους συγγενής ο θείος των παιδιών και ενώ ήταν συντετριμμένος στην κηδεία. «Εχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνήθιζε να τρέχει μέσα στο χωριό. Ολοι ξέρουν ότι έβαζε κόντρες και τρέχει», έλεγε με την Τροχαία να επεξεργάζεται ήδη τα συγκεκριμένα στοιχεία.