Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ταμπουρωμένη» η Ελλάδα, περιμένει το πέρασμα της κακοκαιρίας Eva, ενώ με μήνυμά του, το 112 προειδοποιεί, καταρχάς, τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμένουν σε επαγρύπνηση από σήμερα το απόγευμα έως και αύριο το μεσημέρι. Οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και να έχει όλο της το διαθέσιμο προσωπικό σε κατάσταση αναμονής. Το 112 αναμένεται να εκδώσει alert και για τις υπόλοιπες περιοχές που αναμένεται να «χτυπηθούν» από την κακοκαιρία, ανάμεσά τους και η Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, «ήδη από χθες βράδυ έχουν σταλεί 2 μηνύματα του 112 με ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων. Σε λίγη ώρα θα βγει μήνυμα από το 112 και για την Αττική», η οποία θα δεχθεί το χτύπημα της κακοκαιρίας «από αργά σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων, ενώ αυτή την ώρα η κακοκαιρία «χτυπά» κυρίως τη Δυτική Ελλάδα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ειδικότερα στον νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, σύμφωνα με το meteo, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν τη νύχτα προς Κυριακή 06/11 όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη. Έντονα κατά περιόδους φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται έως το βράδυ της Κυριακής 06/11.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας