Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένταση άρχισε η διαδικασία στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο Εφετείο. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός που με αφορμή τις -κατά τη γνώμη του- λίγες συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέσα στον Νοέμβριο άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση. Σε εκείνο το σημείο η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν από την αίθουσα έως ότου ηρεμήσει.

«Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικάσιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση. Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικάσιμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε όλη την ποινή δηλαδή, επειδή είστε ανίκανοι;» φώναζε ο εκ των κατηγορούμενων Γιάννης Λαγός. Για να συνεχίζει αφού η πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνσή του, λέγοντας: «Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι».

Επειτα από λίγη ώρα η πρόεδρος έδωσε τη συγκατάθεσή της να επιστρέψει στην αίθουσα και αφού είχε υπάρξει διαβεβαίωση πως έχει ηρεμήσει. Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.