Μενού
reto hellas
Reto Hellas | Reader.gr
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να έχει τύχει να περάσατε το κατώφλι του κάποια στιγμή, ιδιαίτερα αν είστε συλλέκτες παλαιών αντικειμένων τύπου «αντίκες», αλλά ακόμη και αν απλά σας αρέσει το vintage στυλ με μεταχειρισμένα έπιπλα και άλλες ανακυκλώσιμες συσκευές.

Ο λόγος για την έκθεση «ΡΕΤΟ» που βρίσκεται στο Κορωπί και εκεί στεγάζεται μία «δράση» πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες. Το Reader βρέθηκε στα «κεντρικά» του συλλόγου που είναι μια οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελή και κοινωνική προσφορά σε περιθωριοποιημένους ανθρώπους, ιδίως τοξικοεξαρτημένους, με σκοπό την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. 

Οπως εξηγεί ο Παναγιώτης, ένα από τα πιο παλιά μέλη, σήμερα, ο σύλλογος μέσα από ένα διευρυμένο φάσμα λειτουργίας προσπαθεί όχι μόνο να βοηθήσει ανθρώπους να απεξαρτηθούν, αλλά και να τους δώσει ένα νέο νόημα στη ζωή μέσα από την εργασιοθεραπεία. 

«Μέσα από τη συλλογή παλαιών αντικειμένων, επίπλων και ειδών σπιτιού, προχωράμε σε αναπαλαιώσεις, συντηρήσεις, δίνουμε αξία σε αντικείμενα που ήταν για πέταμα και αυτό έχει διπλό νόημα. Είναι το κίνητρο για το restart που ψάχνει κάθε άτομο που έρχεται σε μας μέσα του», λέει ο Παναγιώτης.  

Τα Σαββατοκύριακα, η οργάνωση μοιράζει φυλλάδιο γύρω από τη δράση της, σε στέκια τοξικομανών προσπαθώντας να τους βοηθήσουν να ξεφύγουν. «Το να καταφέρουμε να βοηθήσουμε ένα άτομο να ξεφύγει από τα ναρκωτικά μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε τη δουλειά στο μαγαζί μας» λέει ο Ηλίας.

Βίντεο και φωτογραφίες Άθα Σκοταρά