Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Αττικόν εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 5χρονος που έχασε τις αισθήσεις του όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε με την οικογένειά του στον Κολωνό. Το αγοράκι έχει πολυοργανική ανεπάρκεια και τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα καθώς δεν λειτουργούν σημαντικά ζωτικά όργανα όπως οι νεφροί, οι πνεύμονες, το ήπαρ.

Διαβάστε ακόμη: Κολωνός: «Μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει» τον 5χρονο - Ποινική δίωξη στον πατέρα

Όλα θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόσο έμεινε ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο ενώ η μητέρα του δήλωσε τη Δευτέρα πως οι γιατροί δεν δίνουν ελπίδες και ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί για να γίνει θαύμα. «Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ''θαύμα'' μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…» ήταν η σπαρακτική δήλωση της μητέρας. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς με το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η Πυροσβεστική να είναι ο 12χρονος να προκάλεσε κατά λάθος την πυρκαγιά και οι καπνοί να μπήκαν στο δωμάτιο που βρισκόταν ο 5χρονος με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες. Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά να ξέσπασε από μαγειρικό σκεύος και να επεκτάθηκε στον χώρο.

«Γρήγορα, γρήγορα το ΕΚΑΒ, γρήγορα» 

Παράλληλα, το STAR εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς. Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται...» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες είχαν μόλις ανασύρει, χωρίς τις αισθήσεις του, ένα αγοράκι 5 ετών μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα και οι γείτονες είχαν πέσει πάνω του και του έκαναν μαλάξεις για να το κρατήσουν στη ζωή.   

  • Πυροσβέστης: «Κέντρο. Άμεσα, άμεσα...»
  • Αξιωματικός Υπηρεσίας: «Για ένα άτομο ειδοποιείται, για ένα άτομο ή δύο;»
  • Πυροσβέστης:«Είναι ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο, κάνουν μαλάξεις...»

«Κάναμε μαλάξεις στο ένα παιδί, ήρθε μετά και η μητέρα του είχε άλλα δύο παιδιά», είπε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας με το ένα παιδί βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια, ενώ αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να τους απεγκλωβίσουν. «Άκουσα που είπε κάποια στιγμή ότι ''Δεν βρίσκω το παιδί, δεν βρίσκω το παιδί''. Το έψαχνε, το ένα ήταν μαζί του στο μπαλκόνι» είπε αυτόπτης μάρτυρας.