Μενού
anagnostopoylos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, Γλυκά Νερά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε σήμερα, Τρίτη (16/1) στο σίριαλ με την τύχη της μικρής Λυδίας, του μικρού κοριτσιού που μπροστά στα μάτια της ο πατέρας της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σκότωσε τη μητέρα της, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα, οι οικογένειες του πιλότου και της αδικοχαμένης συζύγου του αναμετρήθηκαν σήμερα σε μία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για τον ορισμό επικοινωνίας με τη μικρή Λυδία και τη γονική μέριμνα στην υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της επιμέλειας της κόρης της Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά, με τους γονείς της Καρολάιν να καταγγέλλουν πως οι γονείς του δολοφόνου της κόρης τους, είχαν φέρει κρυφά τη μικρή Λυδία σε επικοινωνία με τον πατέρα της μέσα από τη φυλακή. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι γονείς του Μπάμπη μια μέρα που ήταν στο σπίτι τους είχαν πάρει - χωρίς την άδειά τους - το παιδί για μισή ώρα και όταν επέστρεψε η Λυδία είπε τη λέξη «μπαμπά». Έτσι υπάρχει η υποψία ότι έβαλαν τη μικρή να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πατέρα της μέσα από τη φυλακή.

Ειδικότερα, σήμερα τέθηκαν δύο ταυτόχρονες αιτήσεις: Αυτή της μητέρας της Καρολάιν, Σουζάνας, που ζητεί να αλλάξουν οι όροι επικοινωνίας των γονέων του Αναγνωστόπουλου με τη μικρή Λυδία καθώς πλέον η μικρή ζει μαζί της στις Φιλιππίνες, και η αίτηση των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια και η γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας από την οικογένεια της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

«Ηδη φωνάζει την αδελφή της Καρολάιν "μαμά"»

Από την πλευρά της μητέρας της Καρολάιν εξετάστηκε στο δικαστήριο η ψυχίατρος Αλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα το προφίλ του κατηγορουμένου. Η κυρία Ηγουμενάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τόνισε ότι «οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζητούν την επιμέλεια της Λυδίας, κάτι που εμείς απορρίπτουμε».

Η ίδια αναφέρθηκε στην απόφαση της μητέρας της Κάρολαιν να φύγει με τη μικρή στις Φιλιππίνες και υποστήριξε πως από τη στιγμή που η γιαγιά της Λυδίας έχει την αποκλειστική γονική μέριμνα της μικρής, μπορεί να έχει ως τόπο κατοικίας την Αλόννησο, αλλά παράλληλα έχει το δικαίωμα να πάρει το παιδί και να ζήσουν σε άλλο τόπο από τη στιγμή που θεωρεί ότι αυτό είναι καλύτερο για το παιδί. Η κυρία Ηγουμενάκη έχει γνωματεύσει ότι η ανατροφή της μικρής Λυδίας με τη γιαγιά της και τη θεία της στις Φιλιππίνες είναι προς όφελος της. Όσο για το επιχείρημα της πλευράς των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πως στη Μανίλα των Φιλιππίνων υπάρχει εγκληματικότητα και δεν είναι καλός τόπος για να μεγαλώσει, η κυρία Ηγουμενάκη απάντησε: «Μιλούν με πολύ άσχημα λόγια για τις Φιλιππίνες χωρίς να έχουν γνώση». Η ίδια ξεκαθάρισε πως όπως σε πολλές άλλες πόλεις έτσι και η Μανίλα έχει υποβαθμισμένες και αναβαθμισμένες περιοχές.

Όπως προσέθεσε, η υπόθεση έχει και κάποιες λεπτομέρειες που οδήγησαν τη γιαγιά της Λυδίας στην απόφαση να την πάρει και να μετοικήσουν στις Φιλιππίνες. Οπως είπε, υπάρχει η υποψία πως οι γονείς του Μπάμπη μια μέρα που ήταν στο σπίτι τους είχαν πάρει - χωρίς την άδειά της - το παιδί για μισή ώρα και όταν επέστρεψε η Λυδία είπε τη λέξη "μπαμπά". Έτσι υπάρχει η υποψία ότι έβαλαν τη μικρή να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πατέρα της μέσα από τη φυλακή.

Η ίδια συμπλήρωσε πως στις Φιλιππίνες η μικρή ζει μια ζωή στο πλαίσιο μιας «πυρηνικής οικογένειας». Αποκάλυψε μάλιστα ότι την αδερφή της Καρολάιν, η Λυδία τη φωνάζει ήδη «μαμά» ενώ προσέθεσε πως έχει ενταχθεί ήδη στο περιβάλλον και έχει πάει στο προνήπιο.

«Με τα ξαδελφάκια της ή το περιβάλλον του δολοφόνου;»

«Καλείται το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν με τα ξαδελφάκια της ή στο περιβάλλον που ανατράφηκε ο δολοφόνος της μητέρας της», ανέφερε από την πλευρά του ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν. 

«Έγραψαν στην αίτησή τους ότι η εγκληματικότητα στη Μανίλα είναι μεγάλη, και ξέχασαν την εγκληματικότητα των Γλυκών Νερών με τις τραγικότατες συνέπειες. Φαίνεται τους διέφυγε αυτό. Εμείς ζητήσαμε η επικοινωνία να γίνεται με skype και με viber όπως γίνεται όλων των Ελλήνων μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό και επικοινωνούν με τα παιδιά τους» είπε ο ίδιος.

«Δεν τους θέλω στο σπίτι»

Ο πατέρας της Κάρολαιν, Ντέιβιντ Κράουτς, μετά τον ισχυρισμό του ότι ο δολοφόνος της κόρης της, εμπλεκόταν σε συμμορία ναρκωτικών και η ίδια γνώριζε γι’αυτό και τη σκότωσε, δήλωσε πριν λίγες μέρες πως η εγγονή του δεν θέλει να έχει σχέση με τους γονείς του δολοφόνου. Ειδικότερα είχε πει:

«Νιώθω πολύ θυμωμένος που οι γονείς του πατέρα της (Λυδίας) θέλουν την επιμέλεια της εγγονής μου. Πώς μπορούν να μεγαλώσουν την κόρη της γυναίκας που δολοφόνησε ο γιος τους; Αυτό είναι τρελό».

Συνεχίζοντας είπε: «Δεν τους θέλω στο σπίτι και δεν θέλω η Λυδία να έχει καμία σχέση μαζί τους. Όταν η Καρολάιν ζούσε στην Αθήνα τους είδε μόνο τρεις φορές. Είμαι θυμωμένος, δεν θέλω καμία σχέση μαζί τους». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πατέρας δεν λέει τίποτα, απλά κοιτάζει το πάτωμα και δεν λέει τίποτα, αλλά η μητέρα πιστεύει ότι ο γιος της είναι υπέροχος και αθώος. Και όσο το πιστεύει αυτό, δεν θέλω να έχει καμία σχέση με τη Λυδία».

«Μάθαμε από την τηλεόραση ότι μετακόμισε στις Φιλιππίνες»

«Όλη η προσπάθεια είναι για το καλό του παιδιού και μόνο. Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες» είπε από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κ. Σκιαδάς και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση ότι η μικρή έφυγε στις Φιλιππίνες. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας». Με δική τους αίτηση οι γονείς του πιλότου ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.