Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιείται αυτή την ώρα η πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου του ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Από νωρίς το μεσημέρι πλήθος κόσμου εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους ηθοποιό.
Τη στιγμή, μάλιστα, που έφτασε η σορός του Νίκου Ξανθόπουλου στο νεκροταφείο οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «Αθάνατος Νίκο μας» και χειροκροτούσαν με δάκρυα στα μάτια. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, Εριφύλη. Τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε με τον ηθοποιό βρίσκονται στο πλευρό της.

Το «παιδί του λαού», όπως συνήθιζε ο κόσμος να αποκαλεί τον ηθοποιό, αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, έφυγε από την την Κυριακή (22/1).
Νίκος Ξανθόπουλος: «Αποχαιρετάμε έναν θρύλο»
«Σήμερα ο ελληνικός κινηματογράφος, οι τέχνες, ο ελληνικός πολιτισμός αποχαιρετά έναν θρύλο. Προσωπικά για μένα είναι πιο δύσκολη στιγμή γιατί μου έδωσε το όνομά μου, ήταν οικογένειά μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, αναντικατάστατος» δήλωσε o γιος του Ανέστη Βλάχου, του αδερφικού φίλου και κουμπάρου του Νίκου Ξανθόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στεφάνια για τον Νίκο Ξανθόπουλο έστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιτέχνες, η ΑΕΚ, της οποίας ο ηθοποιός ήταν μεγάλος οπαδός κ.ά..