Μενού
kakokairia
Κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Μέσα σε μία ώρα σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική, τονίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, την ώρα που η κακοκαιρία σαρώνει το Λεκανοπέδιο, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, με εγκλωβισμό οχημάτων, ενώ σχολείο στην Καλλιθέα πλημμύρισε. Οι επόμενες ώρες θα είναι οι πιο δύσκολες, καθώς τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν μέχρι τις 5, ενώ όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ήταν πολύ ισχυρό το σύστημα που πέρασε πάνω από το νομό, όπως σας είχα ενημερώσει και προετοιμάσει από τα δελτία του MEGA εδώ και μέρες.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι' αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της σημερινής ημέρας. Πραγματικά "χτυπήθηκε" το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (προφανώς και της Αττικής) και της Κεντρικής Εύβοιας. Πλέον επηρεάζονται και οι Σποράδες».

Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που...

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Thursday, January 26, 2023