Μενού
eyaggelatos-sxoleio
Δημήτρης Καρνάβος | @Mega
  • Α-
  • Α+

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, καθώς πλημμύρισε για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει την Αττική.  την ίδια κατάσταση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι δάσκαλοι και το Νοέμβριο του 2021, όταν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, είχε πλημμυρήσει ξανά. «Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

kallithea

Σήμερα, τα παιδιά χρειάστηκαν να φύγουν λίγο πριν τις 11 το πρωί, καθώς στο νηπιαγωγείο μπήκαν ξανά νερά.Στη συνέχεια, οι άνθρωποι του Δήμου έβαλαν σακιά στο σημείο, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Σημειώνεται, ότι κάποια παιδιά έμειναν στο χώρο, καθώς ο χώρος στεγάζει και το 8ο Δημοτικό και ήταν προγραμματισμένο να μείνουν στο ολοήμερο.  

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ξεκαθάρισε στο Mega πως «δεν είναι οι ίδιες εικόνες που αντικρίσαμε με το 2021. Πλέον, έχει συνδεθεί ο συλλεκτήρας αγωγός της Περιφέρειας. Αυτό έχει πλέον γίνει». Όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος τον ρώτησε «αν είναι φυσικό το πρόβλημα», εκείνος απάντησε πως «οι Τζιτζιφιές είναι χαμηλή περιοχή και για λίγο καλύφτηκε το δάπεδο. Διώξαμε τα παιδιά για προληπτικούς λόγους. Αφού είχε χτυπήσει το 112 έφυγαν τα παιδιά» με τον δημοσιογράφο να ανταπαντά πως είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα και το σχολείο πρέπει να κλεισει. Ο δήμαρχος τότε είπε πως «κανένας δεν πνίγεται με μισό πόντο νερό».