Μενού
foitites-fakoi
Φοιτητές δίνουν μάθημα με φακό | @Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ
  • Α-
  • Α+

Εξετάσεις με φακούς έδωσαν σήμερα οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο, λόγω εισροής νερών. Σε άλλες σχολές της Αθήνας οι φοιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων και των ΜΜΜ που προκάλεσε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε στα αμφιθέατρα καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας. Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Στο ίδιο έργο θεατές με πλημμύρες σε δρόμους και σχολές! Φοιτητές του ΕΜΠ έδωσαν μάθημα με φακούς! Με τις πρώτες βροχές οι δρόμοι της Αθήνας και οι σχολές μας έγιναν για μία ακόμη φορά λίμνες και ποτάμια! Αμφιθέατρα και διάδρομοι που πλημμύρισαν, ταβάνια που έσταζαν αποτελούν την εικόνα του Πανεπιστημίου του 2023. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό!!! Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα!

"Τι πιο σύνηθες να συμβεί" θα πει κανείς, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλό τους για την ενίσχυση των υποδομών, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Εν μέσω εξεταστικής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη σχολή τους, επειδή απλά ...έβρεξε! Απαιτούμε:

  • Να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σήμερα στα μαθήματά τους λόγω των καιρικών συνθηκών.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές μας, ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω από τα Ιδρύματα».
pks-kataggelia
Καταγγελία φοιτητών για | @Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Πλημμύρισε νηπιαγωγείο τρεις φορές σε δύο χρόνια

Την ίδια ώρα, αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, καθώς πλημμύρισε για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει την Αττική. Την ίδια κατάσταση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι δάσκαλοι και το Νοέμβριο του 2021, όταν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, είχε πλημμυρήσει ξανά. «Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Τα παιδιά χρειάστηκαν να φύγουν λίγο πριν τις 11 το πρωί, καθώς στο νηπιαγωγείο μπήκαν ξανά νερά. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι του Δήμου έβαλαν σακιά στο σημείο, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Σημειώνεται, ότι κάποια παιδιά έμειναν στο χώρο, καθώς ο χώρος στεγάζει και το 8ο Δημοτικό και ήταν προγραμματισμένο να μείνουν στο ολοήμερο. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ξεκαθάρισε στο Mega πως «δεν είναι οι ίδιες εικόνες που αντικρίσαμε με το 2021. Πλέον, έχει συνδεθεί ο συλλεκτήρας αγωγός της Περιφέρειας. Αυτό έχει πλέον γίνει». Όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος τον ρώτησε «αν είναι φυσικό το πρόβλημα», εκείνος απάντησε πως «οι Τζιτζιφιές είναι χαμηλή περιοχή και για λίγο καλύφτηκε το δάπεδο. Διώξαμε τα παιδιά για προληπτικούς λόγους. Αφού είχε χτυπήσει το 112 έφυγαν τα παιδιά» με τον δημοσιογράφο να ανταπαντά πως είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα και το σχολείο πρέπει να κλεισει. Ο δήμαρχος τότε είπε πως «κανένας δεν πνίγεται με μισό πόντο νερό».