Μενού
kakokairia
Κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα αύριο, Παρασκευή (27/1), καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πιο αναλυτικά, στη δυτική Ελλάδα στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Πελοπόννησο, όπως στην Ηλία και τη Μεσσηνία, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία θα σημειωθούν καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Επιπλέον, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ανατολική νησιωτική χώρα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Το Σαββατοκύριακο δύο θα είναι τα στοιχεία του καιρού: βορειάδες και κρύο. 

Σε 1 ώρα έπεσε το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική

Αναφορικά με την κακοκαιρία στην Αττική που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε συγκοινωνίες, σχολεία και πανεπιστήμια, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ότι σε μία ώρα έπεσε το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική. Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ήταν πολύ ισχυρό το σύστημα που πέρασε πάνω από το νομό, όπως σας είχα ενημερώσει και προετοιμάσει από τα δελτία του MEGA εδώ και μέρες.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι' αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της σημερινής ημέρας. Πραγματικά "χτυπήθηκε" το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (προφανώς και της Αττικής) και της Κεντρικής Εύβοιας. Πλέον επηρεάζονται και οι Σποράδες».