Μενού
kampanos
Glomex
  • Α-
  • Α+

«Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο» έλεγε ακριβώς έναν χρόνο πριν ο Αλκης Καμπανός, λίγο πριν ξεψυχήσει από τα χτυπήματα των χούλιγκαν που έπεσαν σαν σμήνος πάνω του με στόχο να τον σκοτώσουν. Ηταν 1η Φεβρουάριου, όταν ο 19χρονος φοιτητής άφηνε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας, επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα δολοφονικά χτυπήματα που δέχτηκε, με δρεπάνι, άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς. Στη μνήμη του έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων.

Στο σημείο που έχασε με τόσο βίαιο τρόπο τη ζωή του, κόσμος συγκεντρώθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/2) αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα μεταξύ των οποίων ένα έγραφε «σήμερα ο Αλκης, αύριο ο καθένας μας».

Την ίδια στιγμή, ανθρώπινη αλυσίδα κατά της βίας σχημάτισαν σήμερα οι συμμαθητές του αδικοχαμένου νέου που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Μαθητές, καθηγητές σε σχολεία του 2ου ΓΕΛ Βέροιας σχημάτισαν με τις τσάντες τους ένα μήνυμα υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, λέγοντας «ποτέ ξανά».

Η εκπαιδευτικός Μπαράκου Μαρίζα μίλησε για τον Αλκη Καμπανό, τον οποίο είχε μαθητή, λέγοντας ότι ήταν ένα εξαιρετικό και πολυτάλαντο παιδί. «Είχε συναισθηματική νοημοσύνη. Βοηθούσε τα παιδιά και πρόσφατα έμαθα ότι είχε βοηθήσει παιδιά που είχαν πρόβλημα με οπαδική βία», ανέφερε η καθηγήτρια του άτυχου 19χρονου.