Μενού
sxoleio-xioni
Χιόνι σε σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η σύσκεψη στην περιφέρεια Αττικής για το αν τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο, Δευτέρα (6/2), λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και της χιονόπτωσης που έχει φέρει σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. «Αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει είναι η ασφάλεια των παιδιών», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι η σχετική ανακοίνωση αναμένεται γύρω στις 13:00.

Οπως ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή«Χαμογέλα και πάλι!» του Mega, ο περιφερειάρχης Αττικής τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα σε όλη την περιφέρεια. «Η πρόληψη πάντα χαρακτηρίζει τις αποφάσεις ώστε κανένα παιδί ή συνοδός που θα το πηγαίνει στο σχολείο να έχει πρόβλημα», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο αλλά να ξέρουμε και να τις φοράμε . Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε την ώρα του φαινομένου, να το αποφύγουμε», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη για την εργασία των γονέων των παιδιών που δεν θα πάνε σχολείο, ενώ τόνισε ότι ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργήσει η κακοκαιρία στο Λεκανοπέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το βράδυ του Σαββάτου (4/2) ανέφερε ότι «το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας».