Μενού
karnabali - athina
Καρναβάλι στο Μεταξουργείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο εορτασμός του Καρναβαλιού ξεκινάει τυπικά από το πρώτο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου και οι εκδηλώσεις του κορυφώνονται την τελευταία εβδομάδα του μήνα, καθώς την επόμενη μέρα ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα. Οι πολίτες της χώρας, εκμεταλλευόμενοι τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που επιφύλασσε το δεύτερο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, ξεχύθηκαν από νωρίς μασκαρεμένοι στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να γιορτάσουν τις Απόκριες.

Στην Αθήνα χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την περιοχή του Μεταξουργείου στο κέντρο της πόλης, οι εορτασμοί του οποίου διαφέρουν με άλλα σημεία της χώρας, καθώς πρόκειται για Καρναβάλι χωρίς οργάνωση. Εκατοντάδες Καρναβαλιστές ανταποκρίθηκαν στις αναρτήσεις, που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Σε κάθε γωνία της πόλης βρίσκονται παρέες μασκαρεμένων, ενώ οι φετινοί εορτασμοί αποκτούν και έναν διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών της κατάληψης του κτηρίου Τσίλλερ στο Εθνικό Θέατρο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το Προεδρικό Διάταγμα που, σύμφωνα με τους ίδιους, υποβιβάζει το πτυχίο τους και το εξισώνει με το απολυτήριο λυκείου, ενώθηκαν με τους εορτασμούς στον Κεραμεικό.

karnabali - athina
Καρναβάλι στο Μεταξουργείο | Eurokinissi
karnabali - athina
Καρναβάλι στο Μεταξουργείο | Eurokinissi
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA