Μενού
karnabali
Πατρινό Καρναβάλι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Έκρηξη» κεφιού και ενθουσιασμού προκάλεσε η έναρξη της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην Πάτρα, με τους χιλιάδες επισκέπτες να έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, την πλατεία Γεωργίου, αλλά και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών του κέντρου της πόλης. Έπειτα από τρία χρόνια «απουσίας», λόγω των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID - 19, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση είναι πλέον γεγονός, με ολόκληρη την πόλη να γιορτάζει και να στέλνει με παλμό και αστείρευτο κέφι, μηνύματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όπου η μπάντα του δήμου Πατρέων παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς, ενώ ακολούθησαν σοκολατορίχτες και μαζορέτες. Αμέσως μετά εμφανίστηκε με το ταμπούρλο του ο τυμπανιστής προπομπός του βασιλιά καρνάβαλου και ακολούθησαν το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του πολύχρωμου βασιλιά καρνάβαλου, η βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη - Σιούλη με το περιστέρι της ειρήνης και το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου.

Στη συνέχεια παρέλασαν τα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων, «Imagine», «Hell Oil», «Facebook» και «Rabbit Test Show», τα οποία συνδυάζουν την καλλιτεχνική έκφραση και την σατιρική διάθεση, ενώ δυο μουσικά άρματα έδιναν και αυτά τον δικό τους καρναβαλικό ρυθμό, ακολουθούμενα από τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών.

Κατόπιν τη σκυτάλη παίρνουν περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές με ανεξάντλητα αποθέματα κεφιού και χαράς, οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού. Πολύχρωμες στολές, χιούμορ, πρωτοτυπία, σατιρικό πνεύμα, εξαιρετική αισθητική, ευφάνταστα καπέλα και εντυπωσιακά αξεσουάρ συνδυάζονται με μια πολύχρωμη παλέτα ευρηματικών εκδηλώσεων και καρναβαλικών κατασκευών, παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό θέαμα. Η πολύωρη σε χρονική διάρκεια παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό έθιμο των σοκολατορίψεων.

Δείτε LIVE τη μεγάλη παρέλαση:

Η τελετή λήξης και ο βασιλιάς καρνάβαλος στην πυρά

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης του καρναβαλιού με κεντρικό στοιχείο την καύση του βασιλιά καρνάβαλου. Αμέσως μετά, ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πάρτι - συναυλία με προσκεκλημένο το αθηναϊκό ροκ συγκρότημα των «15 50», ενώ στο μέσο της συναυλίας, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, θα εμφανιστεί το πατρινό συγκρότημα, «Above Suspicion». Παρουσιαστές της εκδήλωσης της τελετής λήξης θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά και ο Μάριος Ζαφειρόπουλος, ενώ ειδικό ρόλο στην τελετή θα έχει η τελάλισσα του πατρινού καρναβαλιού, Μαρία Αγουρίδη.

Στο μεταξύ η Πάτρα συνεχίζει να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, παρά το γεγονός ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε γειτονικές περιοχές, αφού θέλουν έστω και για λίγες ώρες να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.