Μενού
barbakeios
Βαρβάκειος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να μην περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα δεν λειτουργούν. Ετσι και φέτος, κάποια καταστήματα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα και κάποια μαγαζιά θα λειτουργήσουν.

Οπως έχει ανακοινώσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Ωστόσο, για όσους αναζητούν να αγοράσουν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, τα νέα δεν είναι με το μέρος τους. Τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο υπάρχει η εναλλακτική των μίνι μάρκετ που λειτουργούν με μειωμένο ωράριο. Οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα σαρακοστιανά από τη Βαρβάκειο αλλά και από την αγορά του Ρέντη.

Η Βαρβάκειος Αγορά λειτουργεί από εχθές το βράδυ (21:00 της Κυριακής) μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, Καθαρά Δευτέρα. Αντίστοιχα, ανοικτά είναι με συνεχές ωράριο είναι τα καταστήματα στην αγορά του καταναλωτή στου Ρέντη.  Ανοιχτοί θα είναι επίσης φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία.