Μενού
  • Α-
  • Α+

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την υγεία της 25χρονης η οποία νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GRTimes.gr, η 25χρονη πολυτραυματίας η οποία βρισκόταν στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, «ξύπνησε» από την καταστολή και ουσιαστικά έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία της με το περιβάλλον.

Παράλληλα, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και ταυτόχρονα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, δίχως την υποστήριξη μηχανικού αερισμού. Να σημειωθεί, πάντως, πως η 25χρονη η οποία τραυματίστηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ του Γ.Ν. Παπανικολάου.

Η Δάφνη, η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μείνει στη ζωή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Την ώρα της σύγκρουσης η Δάφνη βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι με την σκυλίτσα της και ο Βάιος στο κυλικείο. Η 36χρονη εκσφενδονίστηκε από το βαγόνι και τραυματίστηκε σοβαρά ενώ ο Βάιος εξέπνευσε. Το σκυλάκι δεν τραυματίστηκε και βρέθηκε να περιπλανιέται στα χωράφια. 

Ο Γεράσιμος - Ιάσονας εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο 20χρονος είναι ο μοναδικός επιβάτης του πρώτου βαγονιού που επέζησε: εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι γιατροί δίνουν «μάχη» για να τον σταθεροποιήσουν. Μέσω τρίτου προσώπου, η μητέρα του 20χρονου Βολιώτη έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω του MEGA, εκφράζοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον του κόσμου. «Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αυτή την στιγμή θέλω να παραμείνω σιωπηλή και να επικεντρωθώ στο παιδί μου. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν βγει που δεν έχω δώσει εγώ στα μέσα, ίσως είναι λόγια συγγενών, αλλά όχι δικά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθεια τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου», είπε η μητέρα του 20χρονου.