Μενού
alkis_kampanos-diki
Δίκη Αλκη Καμπανού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Σε μας μπορεί να φαίνεται ότι όλη αυτή η επίθεση κράτησε ένα λεπτό, όμως για το θύμα ήταν μαρτυρικός και φρικτός θάνατος, ήταν μαρτύριο» κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του Αλκη Καμπανού. Η Λήδα Καλλιόπη Κοβάτση είπε πως στη σορό του 19χρονου μέτρησε «25 ευρήματα» και χαρακτήρισε την επίθεση που δέχτηκε στην περιοχή Χαριλάου «κτηνώδη». Χαρακτηριστική για την επίθεση που δέχτηκε ο νεαρός ήταν η φράση της κυρίας Κοβάτση: «ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε έξω από μεγάλο νοσοκομείο ο Αλκης δεν θα ζούσε». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου της οικογένειας του Αλκη Καμπανού, Αλέξη Κούγια, η κυρία Κοβάτση είπε πως τον θάνατο του 19χρονου προκάλεσαν «οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το τραύμα στον δεξί μηρό», επισημαίνοντας πως «η πλειονότητα των κακώσεων εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του κορμού», σύμφωνα με το thessnews.gr. Η Λήδα Κοβάτση ορκίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και προέτρεψε τους γονείς του Αλκη, Μελίνα και Αριστείδη να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια προέβη σε μία ανατριχιαστική κατάθεση, στην οποία υποστήριξε ότι οι δράστες της επίθεσης έσπασαν το κρανίο του 19χρονου. Σε ερώτηση του κ. Κούγια γιατί ο Αλκης δεν είχε τραύματα στο υπόλοιπο σώμα παρά μόνο στο κεφάλι και στα πόδια, η ιατροδικαστής απάντησε «Πιστεύω πως υπάρχει κάποιος δάσκαλος εκεί έξω που τους μαθαίνει και τους λέει χτυπάτε κεφάλι - πόδι». Στην απάντησή της αυτή η ιατροδικαστής καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.

Εσπασαν το κρανίο του Αλκη Καμπανού

Η Λήδα Καλλιόπη Κοβάτση περιέγραψε διεξοδικά τα χτυπήματα του Αλκη στο κεφάλι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή το κεφάλι του Αλκη παρουσίαζε δύο εικόνες. Η εσωτερική εικόνα δεν σύναδε με την εξωτερική. «Αν ο Βογιατζόγλου με τον Καμπανό έφταναν μαζί στο νοσοκομείο οι γιατροί θα έπεφταν πάνω στο κεφάλι του Βογιατζόγλου που "φώναζε" για βοήθεια και στον μηρό του Άλκη που επίσης "φώναζε" για βοήθεια. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε μεγεθυνθεί και δε χωρούσε στο κρανίο. Δύο κατάγματα, δύο εστίες αιμορραγίας και οιδήματα. Είχαμε πλήξεις αριστερά της κεφαλής που προκάλεσαν βλάβες» είπε η κυρία Κοβάτση στο δικαστήριο.

«Το παιδί ήταν τελειωμένο»

«Αρα στο κεφάλι έχουμε κακώσεις και αιμορραγία. Δεν μπορούμε να καθορίσουμε από τι όργανο μπορεί να προκλήθηκαν γιατί δεν αφήνουν αποτύπωμα στο κεφάλι. Το χτύπημα θα μπορούσε να προκληθεί με δύο τρόπους είτε πτώση, είτε να τον χτυπάνε με τέτοιο τρόπο που θα ανάγκαζε το κεφάλι να κινείται μπρος πίσω. Το κεφάλι ήταν σπασμένο σε δύο σημεία», συμπλήρωσε. Οπως είπε, «υπήρχε κάταγμα στη βάση του κρανίου, στο ύψος των φρυδιών και κάταγμα στο ινιακό οστό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτό προκάλεσε την αιμορραγία. Ο εγκέφαλος είχε βάρος 1.800 γραμμάρια. Ο εγκέφαλος αυτός είχε 500 ml νερό με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ενδοκρανιακή πίεση, να μη χωρά μέσα στο κεφάλι. Κανονικά ο εγκέφαλος πρέπει να είναι περίπου 1.300 γραμμάρια». «Το παιδί ήταν τελειωμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κοβάτση «Οι γιατροί θα τον έβαζαν χειρουργείο για το τραύμα στο πόδι που έτρεχε αίμα και θα τους έφευγε από το κεφάλι. Ο εγκέφαλος είναι on - off, τελειώσαμε», σημείωσε. 

Τραύμα που δεν παραπέμπει σε δρεπάνι ή καραμπίτ

Όσον αφορά στο τραύμα που έχει στο δεξί μηρό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η μέγιστη διάμετρος είναι 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά. «Έχει τρώσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ», τόνισε. Ακόμη, η κ. Κοβάτση σχολίασε λεπτομερώς τα δύο τραύματα στον αριστερό μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από διαφορετικά όργανα. «Μόνο αυτά τα τραύματα υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα προκαλούσαν τον θάνατο του Αλκη. Το ένα τραύμα από αυτά, είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό». πρόσθεσε.