Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής τάε κβον ντο Ηλιούπολη | Facebook
  • Α-
  • Α+

Τα πέντε κορίτσια που καταγγέλλουν τον προπονητή 44χρονο Τάεκβοντο από την Ηλιούπολη για βιασμό, ενώ ήταν ανήλικες, έχουν την εικόνα ότι ο ίδιος συνέχισε τις αποτρόπαιες πράξεις του μέχρι και σήμερα, σημειώνει ο δικηγόρος τους, Αντώνης Πεπελάσης. «Αυτό αποτέλεσε πολύ μεγάλο κίνητρο για τα κορίτσια να πουν τη δική τους ιστορία», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ.

Ο κ. Πεπλάσης επισήμανε ότι «τρεις κοπέλες, οι οποίες πλέον είναι ενήλικες, αποφάσισαν να υποβάλουν αυτή τη μήνυση, η οποία υπεβλήθη 19 Ιανουαρίου του 2023 και να καταγγείλουν σε βάρος τους συμπεριφορές που είχαν συμβεί την περίοδο της δικής τους ανηλικότητας, δηλαδή όταν ήταν από 13 ως 16. Κινήθηκε η διαδικασία άμεσα και η εισαγγελία και οι αστυνομικές αρχές επέδειξαν ευαισθησία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και μέσα σε δύο μήνες είχε ολοκληρωθεί προκαταρκτική. Είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και βρισκόμαστε στο σημείο των δικαστικών εξελίξεων που είμαστε σήμερα. Δηλαδή να απολογείται αύριο ο άνθρωπος στον τακτικό ανακριτή».

«Η δημοσιότητα τρέχει σε πολύ έντονους ρυθμούς, αλλά τα κορίτσια είναι καλά. Ήταν αποφασισμένες να κάνουν αυτή την κίνηση. Δεν είναι μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη γι' αυτές, αλλά να προστατευθούν και τα παιδιά στο μέλλον από αντίστοιχες συμπεριφορές ενός συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά και άλλων αντίστοιχων καταστάσεων. Δηλαδή να υπάρχει το θάρρος κάποιος να καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές ώστε να προστατεύονται και άλλα παιδιά στο μέλλον», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Ο Αντώνης Πεπελάσης εξήγησε ότι δεν ήταν εύκολο να μιλήσουν στους δικούς τους και σημείωσε ότι είναι σημαντικό κίνητρο για τις καταγγέλλουσες ότι είχαν την εικόνα ότι αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται και σήμερα και ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια περιστατικά.

«Πήγε στη γυναίκα του με καραμπίνα»

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις για τον προπονητή έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο συνάδελφος του 44χρονου, Ιωάννης Χιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ένα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεκριμένα, ενώ ο κατηγορούμενος πλέον προπονητής βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, είχε πάει στο σπίτι τους, είχε στήσει άγριο καβγά, είχε σπάσει σχεδόν όλο το σπίτι και στη συνέχεια είχε ανέβει στην ταράτσα με μια καραμπίνα και απειλούσε ότι θα κάνει κακό και ότι θα αυτοκτονήσει.

«Από την πρώην γυναίκα του το έμαθα εγώ ότι πήγε μέσα στο σπίτι, τα έσπασε όλα και έφερε μαζί του και μία κυνηγετική καραμπίνα. Είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα, να μην πλησιάζει στα 300 μέτρα τη σύζυγό του. Μετέπειτα κάποιος έπρεπε να επέμβει, κάποιος να κοιτάξει. Δεν έπρεπε να συνεχίζει να προπονεί αθλητές ή να βρίσκεται σε οποιονδήποτε χώρο δικό μας. Είναι ντροπή», δήλωσε ο κ. Χιωτάκης.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο 44χρονος πολύ συχνά ανέβαζε στη μηχανή του ανήλικες αθλήτριες και κυκλοφορούσε ανοιχτά μαζί τους. Είχε κερδίσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη όλων που δεν χρειαζόταν να απομονώνεται με τα κορίτσια, αλλά γύρναγε στην Ηλιούπολη, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Παράλληλα, δήλωσε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια γνώριζε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πτυχίο προπονητή, αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν απέκτησε στην πορεία άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ή όχι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.