Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής τάε κβον ντο Ηλιούπολη | Facebook
  • Α-
  • Α+

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον προπονητή Τάεκβοντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών του. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 44χρονου, θεωρείται θέμα χρόνου, ώστε να αποκαλυφθεί εάν κακοποίησε κι άλλα κορίτσια. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, οι κοπέλες που κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, ο προπονητής συνέχιζε τις ειδεχθείς πράξεις του ακόμη και σήμερα, με θύμα ένα 15χρονο παιδί. Πληροφορία που έτρεξε τις διαδικασίες για τη σύλληψή του.

Ο συνάδελφος του 44χρονου, Ιωάννης Χιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ένα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεκριμένα, ενώ ο κατηγορούμενος πλέον προπονητής βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, είχε πάει στο σπίτι τους, είχε στήσει άγριο καβγά, είχε σπάσει σχεδόν όλο το σπίτι και στη συνέχεια είχε ανέβει στην ταράτσα με μια καραμπίνα και απειλούσε ότι θα κάνει κακό και ότι θα αυτοκτονήσει.

«Από την πρώην γυναίκα του το έμαθα εγώ ότι πήγε μέσα στο σπίτι, τα έσπασε όλα και έφερε μαζί του και μία κυνηγετική καραμπίνα. Είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα, να μην πλησιάζει στα 300 μέτρα τη σύζυγό του. Μετέπειτα κάποιος έπρεπε να επέμβει, κάποιος να κοιτάξει. Δεν έπρεπε να συνεχίζει να προπονεί αθλητές ή να βρίσκεται σε οποιονδήποτε χώρο δικό μας. Είναι ντροπή», δήλωσε ο κ. Χιωτάκης.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο 44χρονος πολύ συχνά ανέβαζε στη μηχανή του ανήλικες αθλήτριες και κυκλοφορούσε ανοιχτά μαζί τους. Είχε κερδίσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη όλων που δεν χρειαζόταν να απομονώνεται με τα κορίτσια, αλλά γύρναγε στην Ηλιούπολη, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Παράλληλα, δήλωσε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια γνώριζε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πτυχίο προπονητή, αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν απέκτησε στην πορεία άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ή όχι.

Ο κ. Χιωτάκης έβλεπε συχνά τον 44χρονο να πηγαίνει είτε με το αυτοκίνητο του είτε με τη μηχανή του, να παίρνει κορίτσι από τη σχολή, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα. «Πιστεύω ότι εάν πάει πιο πίσω το θέμα θα είναι και άλλα παιδιά. Εγώ γνωρίζω και τις περισσότερες αθλήτριες και μαθήτριες της σχολής», τόνισε.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωσή του, ότι όταν θέλησε να ρωτήσει μια μητέρα θύματος ποια είναι η σχέση της κόρης της με τον 44χρονο, εκείνη του επιτέθηκε. «Δήλωναν ότι τον ήξεραν και ότι δεν είναι πράγματα αυτά. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, έμπαινε στο σπίτι τους. Σαν άνθρωπος δεν μας είχε δείξει κάποιες ενδείξεις τέτοιας συμπεριφοράς, δηλαδή δεν μετακινούνταν κρυφά με τα κορίτσια. Γύρναγε στην Ηλιούπολη», σημείωσε. Μάλιστα, του είχε κάνει και συστάσεις αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπάρχει κάτι κακό στη σχέση του με τα κορίτσια. Έδινε δε την εντύπωση ενός καλού οικογενειάρχη, καθώς είναι και πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού.

Όσον αφορά στο πατάρι που είχε διαμορφώσει εντός της σχολής, ο κ. Χιωτάκης τόνισε: «Είχε διαμορφώσει έναν μικρό χώρο γύρω στα 15 τετραγωνικά και κάποια στιγμή που είχα επισκεφτεί τη σχολή τον ρώτησα εάν μένει κάποιος στη σχολή. Μου λέει "όχι, δάσκαλε, δεν μένει κάποιος στη σχολή. Δυστυχώς μένω εδώ γιατί δεν έχω δυνατότητα να νοικιάσω κάποιο δικό μου σπίτι για οικονομικούς λόγους"».

«Ήταν χαρισματικός στο να κρύβεται φανερά»

Ο κ. Χιωτάκης, μιλώντας παράλληλα στο Mega, δήλωσε ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό ανήλικων αθλητριών του «ήταν χαρισματικός στο να κρύβεται φανερά». Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ δεν έπεσα από τα σύννεφα, κάτι είχα αντιληφθεί, γιατί η προηγούμενη σχολή ήταν απέναντι από κατάστημα που διατηρώ, στα 20 μ., είχαμε οπτική επαφή. Από εκεί έβλεπα να μεταφέρει συνεχώς κορίτσια και με τη μηχανή του και με το αυτοκίνητό του. Τώρα που έχω ηρεμήσει και τα έχω βάλει σε μία σειρά στο μυαλό μου, αντιλήφθηκα ότι ήταν χαρισματικός στο να κρύβεται φανερά. Δεν κινείτο σε ύποπτους χώρους, αλλά μέσα στην Ηλιούπολη. Συνεχώς είχε μαζί του μία αθλήτρια ή μαθήτρια».

Ακόμα, ο κ. Χιωτάκης ανέφερε: «Δεν έφευγε κρυφά από τη σχολή με αθλήτριες. Ήταν οι γονείς που περίμεναν το επόμενο γκρουπ, ή όταν σχόλαγε η σχολή, και έφευγε ενώπιον των γονιών, ήταν μπροστά. Σαν προπονητής, οι προπονητές δεν παίρνουμε τους αθλητές να τους κάνουμε βόλτα, απαγορεύεται να ανέβει σε μηχανή αθλητής ή αθλήτρια, αλλά πώς να κάνω καταγγελία; Δεν τον είδα κάπου, κρυφά, σε κάποια πράξη».

Οικογενειακή φίλη των κοριτσιών αποκαλύπτει...

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των ενήλικων σήμερα κοριτσιών, οι τρεις κοπέλες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση με την προκαταρκτική έρευνα να αποκαλύπτει πως τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια είχαν πέσει θύματα του. Μια μητέρα και φίλη των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον 44χρονο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «τα 3 πρώτα κορίτσια εφόσον ανακάλυψε το ένα παιδί για το άλλο ότι είχαν κοινή εμπειρία από τον ίδιο άνθρωπο αποφάσισαν να μιλήσουν με ένα άτομο που εμπιστεύονται. Με αυτόν τον τρόπο πληροφορήθηκα εγώ, από την αρχή, από τα κορίτσια τα ίδια».

«Τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση σε αυτά που λένε. Οι κατηγορίες είναι για σεξουαλική κακοποίηση. Και θα στηρίξω τα κορίτσια μέχρι τέλους» είπε και πρόσθεσε:

«Βίωσαν μια σκληρή πραγματικότητα»

«Είναι μια πραγματικότητα, σκληρή πραγματικότητα, που βίωσε το κάθε ένα από αυτά τα παιδιά. Τα όποια καλούνται μετά από τόσα χρόνια  και παρόλο που έχουν προχωρήσει την ενήλικη πλέον ζωή τους να πρέπει να αντιμετωπίσουνε όλο αυτό το σκοτεινό κομμάτι που προκάλεσε ένας άνθρωπος και να βρουν την δύναμη να τον σταματήσουν και να σταματήσουν τον οποιοδήποτε… κανέναν δάσκαλο κανέναν προπονητή κανέναν άνθρωπο  που εκμεταλλεύεται ανήλικα παιδιά».

Για το ποια είναι η ψυχολογική τους κατάσταση μετά την καταγγελία εναντίον του προπονητή η γυναίκα δήλωσε: «Ανακουφισμένα, τουλάχιστον  δεν φοβούνται μην διαφύγει ή μην τους κάνει κακό. Είναι πολύ εύκολο να αναρωτηθούμε γιατί ένα παιδί που βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο ενός ενήλικα ενός χειριστικού ενός κακού γιατί μου μιλάει; Ένα παιδί όταν το πιάνεις στα χέρια σου και το σακατεύεις δεν μπορεί να αντιδράσει.

Μπορεί να γίνει ενοχικό. Πήρε αυτή την παιδικότητα τους, πήρε την αθωότητα τους. Αντί να κοιτάμε τα παιδιά καλό είναι να κοιτάξουμε πώς θα σταματήσουμε αυτά τα τέρατα. Λένε σίγουρα δεν σταμάτησαν στην σκέψη αλλά ούτε και στα 5 παιδιά. Αυτά τα παιδιά κοιμούνται με μνήμες και ζούνε με αναμνήσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.