Μενού
tempi-pyrosbestis
Διασώστης στα Τέμπη | Getty
  • Α-
  • Α+

Σε μία εβδομάδα από τώρα αναμένεται να απολογηθεί ο επιθεωρητής για την τραγωδία στα Τέμπη, ο οποίος εξετάζεται από τον εφέτη ανακριτή που ερευνά το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς καθώς ήταν αυτός που έβγαζε το πρόγραμμα των σταθμαρχών και μεταξύ αυτών και του 59χρονου, που είναι και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τραγωδίας. Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News» ο επιθεωρητής θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του θα πει και αυτός τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου μετά και τη μετωπική σύγκρουση του επιβατικού τρένου με την εμπορική αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του αναμένεται να σταθεί στο θέμα των σταθμαρχών Λάρισας. Ειδικότερα, θα πει ότι οι σταθμάρχες είχαν πιστοποίηση οι εργαζόμενοι εκείνο το βράδυ, δηλαδή ότι είχαν γνώση για το τι έκαναν. Ο επιθεωρητής αναμένεται να σταθεί, παράλληλα, και στην τελευταία «φουρνιά» των σταθμαρχών, στις οποίες και ανήκε και ο 59χρονος.

Θα υποστηρίξει, πιο συγκεκριμένα, ότι είχαν την πιστοποίηση άρα είχαν τη γνώση, άρα δεν υπήρχε κάποιος λόγος να μην τους εντάξει στις βάρδιες που υπήρχαν εκείνη την περίοδο. Οπως αναφέρεται θα βασιστεί και στην προϋπηρεσία που είχαν οι συμβασιούχοι σταθμάρχες και σε προηγούμενους σταθμούς, όχι τόσο «νευραλγικούς» όμως όσο εκείνος της Λάρισας, οπότε υπήρχε μία υποτυπώδης εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, για να «βγάζουν» τις βάρδιες ακόμη και εκείνες όπως της Καθαράς Δευτέρας που ήταν αρκετά απαιτητική.

Επίσης, θα σταθεί και στο κομμάτι των συναδέλφων του 59χρονου σταθμάρχη, δηλαδή ότι είχαν βάρδια εκείνο το απόγευμα και αντί να κάτσουν όσο έπρεπε αποφάσισαν να φύγουν ο καθένας για τον δικό του σκοπό. Θα ισχυριστεί ότι γνώριζαν ότι οι βάρδιές τους τελείωναν στις 23:00 το βράδυ και ότι δε γνωρίζει για ποιο λόγο έφυγαν νωρίτερα. Τέλος, αναμένεται να πει ότι εκείνο το βράδυ τα τρένα δε διασταυρώνονταν, οπότε δεν υπήρχε και κίνδυνος ατυχήματος όπως του ανάλογου που σημειώθηκε στα Τέμπη.