Μενού
ora tis gis - akropoli
«Η Ώρα της Γης» στην Ακρόπολη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οπως και ήταν προγραμματισμένο η Ακρόπολη και η Βουλή, δύο από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Ελλάδας, έσβησαν σήμερα τα φώτα τους όπως έκαναν και άλλα κτίρια ανά τον κόσμο στο περιθώριο της «Ώρας της Γης», η οποία και πραγματοποιείται προκειμένου οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τις συνέπειες του φαινομένου στον πλανήτη. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο, εδώ και πολλά χρόνια, σε συγκεκριμένη ώρα και στις 20:30 το βράδυ δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WWF Ελλάς.

Τα φώτα έκλεισαν στα δύο προαναφερθέντα εμβληματικά κτίρια για μία ώρα με απώτερο σκοπό να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η οργάνωση, στη σχετική ανακοίνωση που εκδίδει με αφορμή την ημέρα, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων όλους όσοι συμμετείχαν φέτος κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιο συγκεκριμένα τη Βουλή, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τον ναό του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, τον Λευκό Πύργο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

akropoli - ora tis gis
Η συμμετοχή της Ακρόπολης στην Ώρα της Γης | Eurokinissi
akropoli - ora tis gis
Η συμμετοχή της Ακρόπολης στην Ώρα της Γης | Eurokinissi

Το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση, στηρίζει σταθερά και ενεργά περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και με επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του (συστήματα θέρμανσης, φωτισμός, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης), μειώνει δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας.

Σημειώνεται ότι πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετέχουν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον. Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη έμειναν στο σκοτάδι. «Εν όψει της επιταχυνόμενης απώλειας βιοποικιλότητας και της κλιματικής αλλαγής, δεν υπήρξε ποτέ πιο κρίσιμος χρόνος για να ενωθούμε και να αναλάβουμε δράση για το συλλογικό μας μέλλον» τόνισε ο Οργανισμός.

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που έρχονται από την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες ή αλλιώς την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου και εκεί τηρήθηκε ο θεσμός ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή και όπως είθισται έκλεισαν τα φώτα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA