Μενού
ohia
Οχιά | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σκηνές τρόμου βίωσαν σήμερα, Παρασκευή (26/5) μαθητές και καθηγητές σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, που εντόπισαν μία οχιά στο σχολείο. Για το περιστατικό, μάλιστα, κλήθηκε και μία 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος για να εγκλωβίσει και συνεπώς να απομακρύνει από το σχολικό συγκρότημα το δηλητηριώδες φίδι, αλλά δέχθηκε δαγκωματιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής αντιλήφθηκε ότι σε χώρο του σχολείου υπήρχε μια οχιά και για αυτό τον λόγο κάλεσε και την Πυροσβεστική. Του μεταφέρθηκε, ωστόσο, ότι θα έπρεπε να ειδοποιήσει κάποιον ερπετολόγο, ο οποίος και είναι εξειδικευμένος στα εν λόγω ζώα.

Προσφέρθηκε και είναι διασωληνωμένη

Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά, αλλά το φίδι πρόλαβε και δάγκωσε τη γυναίκα τη στιγμή που το έπιασε και ο καθηγητής με το που αντιλήφθηκε τι συνέβη, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έφτασαν διασώστες που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην ερπετολόγο, όμως η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».