Μενού
astynomia_metanastes
Σύλληψη παράτυπου μετανάστη | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μπαράζ συλλήψεων διακινητών μεταναστών στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη τις τελευταίες ημέρες και ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ορεστιάδας οι πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν γιατί συνεργάζονταν με κυκλώματα σύγχρονων δουλέμπορων στην Τουρκία και διευκόλυναν την παράνομη είσοδο στη χώρα μας προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί διακινητές. Στην πρώτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων ένας διακινητής καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει σε ρυμουλκούμενο δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Ο δεύτερος διακινητής συνελήφθη σε επαρχιακή οδό του Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών γιατί μετέφερε παράνομα με αυτοκίνητο οκτώ μετανάστες.

Επίσης στη Καβάλα συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής γιατί μετέφερε με αυτοκίνητο τρεις μετανάστες που είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης συνελήφθησαν τρεις διακινητές για παράνομη μεταφορά μεταναστών με οχήματα.

Επιπλέον στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων συνέλαβαν αλλοδαπή διότι προσπάθησε να μεταφέρει παράνομα στη χώρα μας δυο μετανάστες τους οποίους είχε κρύψει εσωτερικά της καμπίνας του τροχόσπιτου.

Σε μια άλλη περίπτωση στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συνοριοφυλάκων σε δηλώσεις τους σημείωναν πως αναμένουν την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης για τους συναδέλφους τους που κατηγορούνται και τόνιζαν με νόημα πως σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακυρώνει το έργο που κάνουν δεκάδες άλλοι συνοριοφύλακες στον Έβρο καθώς η ζήτηση για το πέρασμα στην Ελλάδα μετά και την ανακοίνωση της επέκτασης του φράχτη έχει ανέβει σημαντικά με τα κυκλώματα να αναζητούν διαρκώς συνεργούς στην Ελλάδα που να γνωρίζουν τα «περάσματα» υποσχόμενοι υψηλές αμοιβές για τις «υπηρεσίες» τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.