Μενού
metanastes-evros
Μετανάστες στον Έβρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα ομάδα μεταναστών περισυνέλεξαν οι ελληνικές αρχές τη Δευτέρα (5/6) στον Έβρο, αυτή τη φορά στην περιοχή Ψαράδες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τις τελευταίες ώρες, πολλές ομάδες ανθρώπων, καθοδηγουμένες από διακινητές, αλλά και από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, διατρέχουν διάφορες περιοχές του ποταμού.

Συγκεντρώνονται σε σημεία με πολύ χαμηλή στάθμη των υδάτων λόγω της καλοκαιρίας, και οπού εντοπίζουν περιοχές χωρίς φύλαξη επιχειρούν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια. 

Όταν βλέπουν περίπολα είτε της ΕΛΑΣ είτε του στρατού είτε της Frontex, γυρίζουν πίσω και ψάχνουν άλλο σημείο προκειμένου να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Η συνοριοφυλακή παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα. 

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Σε 15 σημεία βρίσκονται ομάδες μεταναστών»

Ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε: «σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες σε άλλα 15 σημεία βρίσκονται ομάδες μεταναστών».

Ακόμα είπε ότι «στη ΖΑΠ (Ζώνη Ασφαλείας Προκάλυψης) οι μόνοι που μπορούν να κινηθούν είναι η αστυνομία, ο στρατός και η συνοριοφυλακή μαζί με την Frontex. To ίδιο ισχύει και από την τουρκική πλευρά. Το πως βρέθηκαν οι μετανάστες στη ΖΑΠ και κανείς δεν τους πείραξε είναι ένα ερώτημα».

Όπως εκτιμά «τα κυκλώματα άλλαξαν την μεθοδολογία τους. Πλέον εκβιάζουν, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας μπροστά τα παιδιά, τα οποία προκαλούν μεγαλύτερη ευαιστητοποίηση».

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (5/6), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το περιστατικό στα Μαράσια το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Στη Θράκη ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στη Θράκη μεταβαίνει την Τρίτη ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αύριο ο υπουργός θα μεταβεί σε Θεσσαλονίκη, Ξανθή και Κομοτηνή, ενώ την Τέταρτη θα μεταβεί στον Έβρο στη σκιά της κινητικότητας ομάδων παράτυπων μεταναστών σε τουρκικό έδαφος απέναντι από τον φράκτη  και του απεγκλωβισμού δεκάδων μεταναστών από νησίδα στην περιοχή Μαράσια.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.