Μενού
metanastes-evros
Μετανάστες στον Έβρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σύσκεψη για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών σε νησίδες στον Έβρο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/6) στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το περιστατικό στα Μαράσια το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι 91 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν από την ΕΜΑΚ και τις ελληνικές αρχές από νησίδα που χωρίζεται ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα, στην περιοχή Μαράσια Έβρου. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο χωριό Φυλάκιο όπου βρίσκεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.