Μενού
roula-pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Από τα ιατρικά δεδομένα δεν δικαιολογείται ο  θάνατος της Τζωρτζίνας. Δεν δικαιολογείται ο ακαριαίος και αιφνίδιος θάνατος. Όταν έφυγα την Παρασκευή από το νοσοκομείο,  δεν περίμενα ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωθώ πως το παιδί πέθανε» τόνισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Μυρσίνη Μαυρίκου, καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως είπε η διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», είδε το παιδί δύο πρωινά, στις 27 Ιανουαρίου και στις 28 Ιανουαρίου 2022. Όταν μπήκε στο νοσοκομείο τους, της έγινε έλεγχος ενώ και το εγκεφαλογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε ήταν καλό.  

«Στις 27 η Τζωρτζίνα ήταν σταθερή είχε καλή κλινική εικόνα. Δεν επικοινωνούσε βέβαια με το περιβάλλον λόγω της εγκεφαλοπάθειας. Από τις 25 Ιανουαρίου 2022 δεν είχε κάνει κάποιο επεισόδιο. Λόγω της σταθερότητας της κατάστασης της, συνέστησα να αρχίσει η σίτιση», κατέθεσε. 

«Πρώτη φορά άκουσα για αγενεσία φλεβόκομβου»

Απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου της έδρας είπε πως συζήτησε με τους γονείς σχετικά το ιστορικό: «Ρωτήσαμε και το οικογενειακό ιστορικό. Είχαμε δύο αιφνίδιους θανάτους στην οικογένεια, οι οποίοι ήταν λίγο περίεργοι για μένα. Το 3,5 ετών παιδί, είχε μπει με οξεία λευχαιμία και έφυγε από ηπατική ανεπάρκεια. Τους ρώτησαν εάν είχε κάποιο πρόβλημα με το ήπαρ και μου είπαν όχι. Ο πατέρας μου είπε πως έχουν κινηθεί νομικά.
Μου είπαν και για το βρέφος πως αιτία θανάτου ήταν για "αγενεσία φλεβόκομβου", πρώτη φορά το άκουσα, μου έκανε εντύπωση και μίλησα και με καρδιολόγους και μου είπαν και αυτοί πως είναι περίεργο. Ήταν περίεργο πρώτη φορά το άκουγα».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν είχε κάποια αγωνία, ανησυχία»

  • Πρόεδρος: Είπατε πριν πως όταν ζητήσατε να σας περιγράψει κατηγορουμένη το επεισόδιο του παιδιού, πριν την ανακοπή σας είπε δεν είδε απώλεια συνείδησης;
  • Μάρτυρας: Ναι μου είπε πως δεν έχασε τις αισθήσεις της όταν έγινε επεισόδιο, όταν έχεις σπασμούς τις χάνεις. Μου είπε ότι νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο και ότι τους είπαν πως είχε κάποια βρογχοπνευμονία και μετά έκανε την ανακοπή. 
  • Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεση σας πως η μητέρα ήταν ιδιαίτερη ψύχραιμη…
  • Μάρτυρας: Αυτό μου έκανε εντύπωση και σε εμένα και σε συναδέλφους μου, ακόμα και όταν έκανε επεισόδια το παιδί, διότι είδαμε κάποια από αυτά, δεν υπήρχε στο πρόσωπο της, κάποια αγωνία και ανησυχία. Σε κάποιο επεισόδιο, στην παρατήρηση μου ότι κάνει μόνο ταχυκαρδία, μου είπε με απόλυτη ψυχραιμία, ότι έτσι κάνει, δεν έχει κάνει ακόμα την βραδυκαρδία, θα δείτε. Αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, μία μητέρα να προβλέπει τι θα γίνει με το παιδί της, όταν είναι στο νοσοκομείο και συνδεδεμένο με μηχανήματα.

Ανακοπή Τζωρτζίνας: «Πολύ περίεργο αυτό που έγινε»

  • Εισαγγελέας: Τελικά αυτό το μεγάλο επεισόδιο που προέβλεψε η μητέρα ήρθε;
  • Μάρτυρας: Το παιδί είχε αυτό το γεγονός στις 29 Ιανουαρίου 2022 που οδήγησε τελικά σε θάνατο. Στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν ξέρει κανείς τι προηγήθηκε της ανακοπής. Το παιδί βρέθηκε σχεδόν νεκρό. Πολύ περίεργο αυτό που έγινε.
  • Εισαγγελέας: Για τα επεισόδια, σας ειδοποίησε η μητέρα;
  • Μάρτυρας: Ναι βγήκε στην πόρτα και μας είπε το παιδί έκανε επεισόδια. Στα δύο επεισόδια έτυχε να έκανα επίσκεψη ακριβώς απέναντι, στο τρίτο δε θυμάμαι τι έγινε, πάντως βρέθηκα εκεί.

Όσον αφορά στην ανακοπή που υπέστη και οδήγησε στο θάνατο της, η μάρτυρας είπε πως: «Δεν ήμουν μπροστά. Έχω πληροφορηθεί ότι το παιδί είχε 30 σφύξεις, αυτό δεν σημαίνει κάτι, μπορεί να άκουγαν τον μηχανισμό του βηματοδότη. Το παιδί δεν είχε καρδιά να μπορεί να ανταποκριθεί» τόνισε η μάρτυρας, προσθέτοντας : «Δεν νομίζω ότι κατέληξε 15:50, ήταν νεκρό από την ώρα που άρχιζε να το αντιμετωπίζει η εντατική μονάδα». 

«Δεν ήταν η αναμενόμενη στάση μιας μητέρας με τέτοια προβλήματα»

Σχετικά με την κεταμίνη, η μάρτυρας είπε πως είναι ένα φάρμακο που δεν χρησιμοποιείται στη παιδιατρική και υπάρχει στα χειρουργεία ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης, επανέλαβε: «Δεν ήταν η αναμενόμενη στάση μιας μητέρας με τέτοια προβλήματα. Έχω δει πολλά παιδιά και γονείς με προβλήματα σοβαρά. Δεν ήταν η αναμενόμενη η συμπεριφορά της. Δεν υπήρχε λόγος να πει ότι το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη, παρακολουθούσαμε τα πάντα στο παιδί για αυτό είχε έρθει σε εμάς».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.