Μενού
skai
Πανελλήνιες | @ΣΚΑΙ
  • Α-
  • Α+

«Έσπασαν» τα κοντέρ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δύο μαθήτριες από τον Πύργο και τις Σέρρες. Οι εξαιρετικές τους βαθμολογίες άφησαν... άφωνους τους παρουσιαστές του ΣΚΑΙ, Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Η Άντα Μυλωνά από τον Πύργο συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές 19.640 μόρια και η Δήμητρα Μπούσιου από τις Σέρρες 19.350. Πρόκειται για δύο από τις αριστούχους των Πανελληνίων 2023. 

«Εγώ έγραψα 19.640 μόρια. 20 σε μαθηματικά, φυσική, χημεία και 18,2 στην έκθεση» είπε η Δήμητρα και ο Χρήστος Κούτρας... έβαλε τα γέλια ενώ ο Γιάννης Ντσούνος είπε «μπράβο σου». 

«Τώρα θα με πιάσουν τα δάκρυα. Τρία 20άρια φυσική, μαθηματικά, χημεία;» σχολίασε ο Χρήστος Κούτρας με τον Γιάννη Τσούνο να λέει «αφήστε την κοπέλα να πάει κατευθείαν για μεταπτυχιακό, τι να κάνει τώρα τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο;». 

«Κυρία Μπούσιου πάμε! Άλλο κόμπλεξ θα μας πιάσει σήμερα. Είναι και Παρασκευή, ημέρα δύσκολη», είπε ο Χρήστος Κούτρας στη Δήμητρα που αναφέρθηκε στη βαθμολογία της: «έβγαλα 19.350 μόρια. Φυσική έγραψα 20, χημεία 19,9, έκθεση 18,9 και βιολογία 18,6». 

«Αυτός που σου έβαλε 19,9 στη χημεία τι είδε; Ένα κόμμα;» διερωτήθηκε ο Γιάννης Τσούνος

Ποιες σχολές επιλέγουν 

Η Άντα, έχει στο μυαλό της τρεις σχολές και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει ποια θα επιλέξει: ηλεκτρολόγων μηχανικών, μαθηματικό και χημικό. Η Δήμητρα θέλει να μπει στην στρατιωτική ιατρική.

Αριστούχοι Πανελληνίων: Οι στερήσεις

Η Άντα Μυλωνά είπε πως δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αφού «κάθε μαθητής έχει τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες». 

«Αυτό που με βοήθησε εμένα είναι ότι δεν είχα αφήσει κενά από προηγούμενα χρόνια. Πάντα διάβαζα και αγαπούσα τις θετικές επιστήμες. Είχα καλή ψυχολογία», σημείωσε. 

Η Άντα είπε πως στερήθηκε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο της τη φετινή χρονιά αλλά έβρισκε, ενώ η Δήμητρα στερήθηκε εξόδους «αλλά βγαίναμε με μέτρο». 

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Τι θα άλλαζαν στο εκπαιδευτικό σύστημα; 

«Η αλήθεια είναι πώς όταν έγραφα και αισθάνθηκα πως σε τρεις ώρες πρέπει να αποτυπώσω τη γνώση όλων των ετών αισθάνθηκα άγχος. Τώρα δεν ξέρω τι άλλη λύση θα μπορούσε να βρεθεί» είπε η Άντα. 

Η Δήμητρα απάντησε πως θα έκανε αλλαγές διότι «γενικά είναι λίγο παράξενο, τρεις ώρες σε τέσσερα μαθήματα να καθορίζουν το μέλλον μας». 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA