Μενού
Ρένα Δούρου δίκη για το Μάτι
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Διακοπή της δίκης για τη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς προκαλεί η εκλογή της Ρένας Δούρου στη Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μετά από οκτώ και πλέον μήνες αφότου ξεκίνησε η δίκη, η διαδικασία διεκόπη προκειμένου το δικαστήριο να διαβιβάσει στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της κ. Δούρου ,καθώς όπως προβλέπεται εκ του νόμου, η τακτική δικαιοσύνη δεν μπορεί να κρίνει μέλος του Κοινοβουλίου. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση της Βουλής σε διαφορετική περίπτωση θα δοθεί νέα δικάσιμος .

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία, με τον κίνδυνο της παραγραφής των αδικημάτων να είναι ορατός σε επόμενους βαθμούς κρίσης, καθώς πέντε χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά , δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό. Η εκλογή της Ρένας Δούρου θα έχει ανάλογη επίπτωση και στη δεύτερη δίκη για το Μάτι που αφορά τους εγκαυματίες ,οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των παθόντων.

Η ίδια πάντως , μέσω δήλωσής της που ανέγνωσε στο δικαστήριο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισής της, Θεόδωρος Σχοινάς, θα παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία ούτως ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη. Σημειώνει μάλιστα ότι αναμένει τη δίκαια κρίση του δικαστηρίου, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης. 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.