Συνελήφθη την Παρασκευή (07/07) ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου, το οποίο πέθανε το μεσημέρι της Πέμπτης (06/07) σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας.
Ο 76χρονος, όπως μεταδίδει το Open, κατηγορείται για κακοποίηση ζώου ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από δύο κτηνιάτρους η νεκροψία στο ζώο, η οποία έδειξε ότι το άλογο πέθανε από πνευμονικό εμφύσημα.
Επισημαίνεται, σύμφωνα με το Open, ότι το άλογο κυκλοφορούσε σε ώρα που δεν επιτρεπόταν, δηλαδή στο χρονικό διάστημα από τις 13:00 έως τις 17:00, ενώ ξεψύχησε στις 13:45, σε ανηφορικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.
Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, στο σημείο που βρέθηκε νεκρό το άλογο μαζεύτηκε κόσμος αλλά και αμαξάδες, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στους συγκεντρωμένους.
Το πρωί της Παρασκευής (07/07), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις.
- Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας
- Αδιανόητο περιστατικό βίας στην Κρήτη: Μάνα και γιος φέρονται να ξυλοκόπησαν την 39χρονη σύντροφό του
- Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, εμβληματική μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου - Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της
- Nα βάλεις 7 γκολ στο Κουρασάο ή να μη βάλεις;
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.