Μενού
Ληστεία σε εκκλησία στις Σέρρες
Ληστεία σε εκκλησία στις Σέρρες | GRTimes
  • Α-
  • Α+

Κλοπή σημειώθηκε στις Σέρρες και πιο συγκεκριμένα στην παλαιά εκκλησία των Αγίων Γεωργίου και Αθανασίου στους πρόποδες του όρους Μπέλες, όπου άγνωστοι έκλεψαν τις δύο πόρτες της «Ωραίας Πύλης» οι οποίες οδηγούν στο Ιερό Βήμα.

Η κλοπή στην εκκλησία στις Σέρρες έγινε αντιληπτή, σύμφωνα με το GRTimes, από τον ιερέα Αναστάσιο την Κυριακή (28/1), ενώ το εκκλησάκι επισκέπονται οι ιερείς της κοινότητας ανά τακτά χρονικά, για να το φροντίζουν και να το κρατούν ανοιχτό, καθώς και εκδρομείς.

Για την κλοπή, η κοινότητα Νεοχωρίου Σιντικής ανάρτησε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας όποιος έχει κάποια πληροφορία ή γνωρίζει τι έχει συμβεί να επικοινωνήσει είτε με τον πατέρα Αναστάσιο είτε με την Αστυνομία.

Σέρρες: Η αξία των βημόθυρων και η ιστορία της εκκλησίας

Τα βημόθυρα που κλάπηκαν ήταν από ξύλο μασίφ, ωστόσο η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί. Η εκτίμηση του ιερέα είναι πως πρόκειται για έργο με μεγάλη αξία, τόσο οικονομική όσο και πολιτιστική.

Το συγκεκριμένο ξωκλήσσι χτίστηκε το 1874. Είναι ένα από τα συνολικά τέσσερα εκκλησάκια που βρίσκονται στο βουνό και εξυπηρετούσαν το παλιό χωριό της Φιλύρας. Τα άλλα τρία είναι μεταγενέστερα.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατήρ Αναστάσιος είχε επισκεφθεί το εκκλησάκι στις αρχές Δεκεμβρίου. «Το χειμώνα δεν ερχόμαστε τόσο συχνά. Το καλοκαίρι συχνότερα» τόνισε ο ιερέας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA