Μενού
parnitha
Πάρνηθα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα περιστατικό που προκαλεί οργή σημειώθηκε στην Πάρνηθα τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν εθελοντές που βρίσκονταν στο βουνό στο πλαίσιο δράσης καθαρισμού του δάσους δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από αγνώστους.

Όπως καταγγέλλει σε ανάρτηση στο Instagram ένας από τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση VA Saving his Hood, μάζεψαν αρκετά σκουπίδια από τη Δυτική Πάρνηθα και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή απέναντι από την Κρύα Πηγή στη Φυλής.

ethelontes-1

Όπως περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν άγνωστα άτομα έφτασαν στο σημείο και πλησίασαν τους εθελοντές με φακούς. Εκεί τα άτομα άρχισαν να τούς ρωτάνε από πού είναι, ενώ τα ίδια δήλωσαν ότι είναι από το Μενίδι.

ethelontes-2

Αφού οι εθελοντές ανέφεραν τον λόγο για τον οποίο βρίσκονταν στο βουνό, οι άγνωστοι έφυγαν. Μετά από 10 λεπτά όμως επέστρεψαν με αυτοκίνητα και, όπως καταγγέλλει ένα από τα θύματα της επίθεσης, οι άγνωστοι φώναζαν «Κάναμε Comeback».

ethelontes-3

«Χωρίς καν να μπορούμε να αντιδράσουμε βρισκόμενοι καθισμένοι στο πάτωμα, καθώς κοιμόμασταν, ξεκινάνε να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος», αναφέρει το θύμα της επίθεσης.

ethelontes-4

Τον έναν από τους εθελοντές, τόν μαχαίρωσαν 3 φορές στην πλάτη και μία φορά στον ώμο, ενώ τού έσπασαν και τη μύτη. Όπως ισχυρίζονται τα θύματα, πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για τη ζωή του εθελοντή που δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές, όμως ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο.

ethelontes-5

Μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

ethelontes-6

Ο εθελοντές που προχώρησε στη σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά τη συνδρομή πολιτών, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

ethelontes-7
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA