Μενού
Νοσοκομείο Παίδων
Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης στο πρώτο παιδί, που έφυγε από τη ζωή στην Κάτω Αχαΐα, με πληροφορίες του Alpha να κάνουν λόγο πως αιτία θανάτου του βρέφους ήταν η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής, είναι μία ασθένεια από την οποία νοσούν αρκετά παιδιά, όπως το εν λόγω στην Αχαΐα.

Με τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης να γίνονται γνωστά, ο αρμόδιος ιατροδικαστής αναμένεται να τα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελία, που διεξάγει την έρευνα. Όπως αναφέρεται, αποκλείεται έτσι το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος τρίτου.

Αχαΐα: Τι ζήτησε στην κατάθεσή της η 23χρονη μητέρα

Στο Αστυνομικό Τμήμα στο Βραχάτι Κορινθίας μετέβη το Σάββατο (28/10) η 23χρονη μητέρα από την Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να καταθέσει για τους θανάτους των δύο παιδιών της, ηλικίας 2 μηνών και 20 ημερών, σε διάστημα 16 μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pelop.gr, η νεαρή μητέρα από την Αχαΐα, για την οποία έκανε έκκληση ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» να μην στοχοποιείται, πήγε να καταθέσει σχετικά με τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της.

Η μητέρα αναφέρθηκε στη συμπτωματολογία που παρουσίασε το δύο μηνών βρέφος πριν φύγει από τη ζωή Σύμφωνα με την συμπτωματολογία που περιέργραψε η μητέρα, το βρέφος παρουσίαζε σπασμούς παρεμφερείς με αυτούς ενός επιληπτικού ατόμου. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η δικηγόρος της, Βούλα Δημητριάδου είναι σημαντικό το ότι νοσηλευόταν σε δίκλινο δωμάτιο, μαζί με ένα ακόμα βρέφος.

Αχαΐα: Η δικηγόρος της ζήτησε διορισμό παιδιάτρου

Η δικηγόρος της μητέρας από την Αχαΐα, Βούλα Δημητριάδου, απέρριψε το σενάριο περί πιθανής εισρόφησης ως αιτία θανάτου του βρέφους. Μάλιστα, ζήτησε τον διορισμό παιδιάτρων, προκειμένου να δοθεί περισσότερο φως στην υπόθεση.

Όπως επεσήμανε, ακούγοντας μέσα από γνωστή εκπομπή ότι αναφέρθηκε πως ο θάνατος του βρέφους μπορεί να οφείλεται σε εισρόφηση, απευθήνθηκε σε παιδιάτρους, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως αν κάτι τέτοιο φανεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης στους ιστούς, είναι υποχρεωτικό να καταγραφεί και να γίνει αναφορά στο πόρισμα.

«Τέτοια αναφορά δεν υπάρχει» επεσήμανε χαρακτηριστικά η Βούλα Δημητριάδου μιλώντας στο pelop.gr.

Συνεχίζοντας η κ. Δημητριάδου προανήγγειλε και εξελίξεις στην υπόθεση από την ερχόμενη εβδομάδα επεσήμανε πως θα απευθυνθεί στην κ. Αθανασοπούλου, Εισαγγελέα υπεύθυνη για την έρευνα που διεξάγεται ώστε να διοριστούν δύο παιδίατροι οι οποίοι θα ορίσουν τις πιθανές αιτίες και την συμπτωματολογία της ασθένειας που διαπίστωσε ο παθολογοανατόμος και το αν μπορεί τα συμπτώματά της είναι εμφανή ή όχι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA