Μενού
aigina
Αίγινα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τέταρτη φορά έχει υποστεί δολιοφθορά ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης στην Αίγινα, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, να καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Πιο αναλυτικά, ο περιφερειάρχης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά υποστηρικτικό της μηνυτήριας αναφοράς υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να εκκινήσει με ταχείες διαδικασίες η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος μεταφέρει νερό και συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου. Ο αγωγός υπέστη δολιοφθορές τον Ιανουάριο του 2020, δύο φορές το 2022 και μία τον Ιανουάριο του 2024.

Το ζήτημα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά:

«Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό που συμβαίνει, το απαράδεκτο, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού. Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν και τα μέσα και τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Σήμερα, καταθέτουμε τη μηνυτήρια αναφορά και μέσα από αυτή ζητάμε να διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα. 

Να ξέρουν όλοι -όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν- ότι όλα θα βγουν στο φως. Δεν πρόκειται απλά να είμασε θεατές σ' όλο αυτό το παιχνίδι που παίζεται. Και ξέρουμε. Και θέλουμε. Και μπορούμε να δώσουμε λύσεις σ' όλο αυτό. Και να είναι σίγουροι, όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους διαδικασίες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε υπόθεση που μπορεί να αφορά την Περιφέρεια Αττικής.

Συζητάμε να δούμε σε σχέση με τις δολιοφθορές, να υπάρχουν συγκεκριμένες αποτυπώσεις, τεχνικές μελέτες και αν πρέπει να ενεργοποιηθεί κι άλλος μηχανισμός του κράτους για να γίνουν αυτοψίες, για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό, ποιοι μπορεί να έχουν δόλο ή ποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι μπορεί να κερδίσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν θα το πούμε εμείς, θα το πει η δικαιοσύνη μετά την έρευνα που θα κάνει.

Δεν είναι στο ίδιο σημείο, είναι σε διαφορετικά σημεία, αλλά μένει να οριστικοποιηθεί και να αποδειχτεί τι δολιοφθορές έχουν υπάρξει, σε ποια περίοδο, τι διαδικασίες έχουν ακολουθηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι της Αίγινας θα πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους σε όλη αυτή τη διαδικασία. Η Περιφέρεια Αττικής -ξαναλέω- δεν είναι θεατής. Ενεργά συμμετέχει σε οτιδήποτε αφορά στη ζωή των πολιτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA