Μενού
apati - kinito
Κινητό τηλέφωνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής, χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας, πέταξε την περασμένη Παρασκευή (03/11) από το μπαλκόνι της στην Κατερίνη μία 67χρονη, η οποία έπεσε θύμα απάτης καθώς πίστεψε πως ο γιος της κινδύνευε.

Η απάτη στην Κατερίνη, σύμφωνα με το Mega, ήταν τηλεφωνική με τη γυναίκα να κάνει λόγο πως πείστηκε ότι η ζωή του παιδιού της βρισκόταν σε κίνδυνο. Ο γιος της μίλησε για το πώς έδρασαν οι επιτήδειοι και τη στιγμή που η μητέρα του άρχισε να πετάει λεφτά και κοσμήματα έξω από το παράθυρο.

«Τα έριξε από πάνω. Αυτός ήρθε με τα ταξί, πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε. Αυτοί είναι συμμορία, ένας παίρνει τα χρήματα, άλλοι μιλούν και σίγουρα κάποιοι άλλοι θα έχουν το όχημα» σημείωσε ο γιος της 67χρονης.

Κατερίνη: Το χρονικό της απάτης

Όπως ειπώθηκε, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν οι δράστες της τηλεφωνούν στην άτυχη γυναίκα καταφέρνοντας να την πανικοβάλλουν σχετικά με την κατάσταση του γιου της.

«Την πήρε ένας τηλέφωνο, δήθεν γιατρός, και της λέει ότι έχει ατύχημα ο γιος σου, χτύπησε το πόδι του και θα του το κόψουν. Από δίπλα του είναι ένας άλλος που κάνει υποτίθεται εμένα και λέει μαμά, σε παράκαλω βοήθα με, αμά μου κόψουν το πόδι, θα αυτοκτονήσω» πρόσθεσε ο γιος της.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν με την άτυχη γυναίκα στην Κατερίνη για 1,5 ώρα, μέχρι τη στιγμή που πήγε κάποιος κάτω από το σπίτι της να παραλάβει τόσο τα χρήματα όσο και τα κοσμήματα. «Περίπου 1,5 ώρα την είχαν στο τηλέφωνο. Περιμένετε λίγο να σας το δώσουμε, και της λέγανε, μην είσαι στο δωμάτιο, ρωτούσαν, είναι κανείς άλλος στο σπίτι, να ‘σαι μόνη σου. Χρειαζόμαστε και χρυσό για να βγάλουμε λάμα» πρόσθεσε ο γιος της.

Της ζήτησαν 25.000 ευρώ

Οι δράστες, που το έπαιζαν γιατροί, ζήτησαν για το υποτιθέμενο χειρουργείο 50.000 ευρώ, με την 67χρονη να συγκεντρώνει 25.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ που είχε στα συρτάρια του σπιτιού της.

«Πάρα πολλά λεφτά. Τα έριξε πάνω με σακούλα». Ο 31 ετών άντρας που παρέλαβε τα χρήματα και τα κοσμήματα, συνελήφθη μία ημέρα αργότερα στη Θεσσαλονίκη. Ομολόγησε, αλλά τα κλοπιμαία δεν βρέθηκαν στην κατοχή του.

«Την ρωτάνε, ‘’έχετε κινητό τηλέφωνο;’’. Λέει, ‘’δεν έχω κινητό, μόνο σταθερό’’. Εντάξει, λέει, δεν την άφηναν να κλείσει το τηλέφωνο. Λέει ‘’μείνετε στη γραμμή’’, συνέχεια της μιλούσανε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA