Μενού
mat_bomb_kaisariani
Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ στην Καισαριανή | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Όσο δεν κάνει την εμφάνιση της προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος» ανέφεραν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας στο Reader αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού δίπλα στην περίφραξη των εγκαταστάσεων των ΜΑΤ στην Καισαριανή εξετάζοντας αρκετά σενάρια ως το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και για τα κίνητρα.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα στοιχεία από την εξέταση των υπολειμμάτων του μηχανισμού στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που δεν έχουν συλληφθεί να έχουν «στρατολογήσει» νέα και να τους εκπαιδεύουν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά από την εξέταση της βόμβας προκύπτει ότι αυτός που τη δημιούργησε είχε γνώση του αντικειμένου παρά το γεγονός ότι δεν εξερράγη. Αν και εκτιμάται ότι ο κατασκευαστής θα είχε πάρει μέτρα προφύλαξης για να μην αφήσει ίχνη που θα τον «προδώσουν» εν τούτοις η εξέταση του μηχανισμού συνεχίζεται καθώς δεν αποκλείεται να εντοπιστούν σε κάποιο σημείο αποτυπώματα ή δείγμα γενετικού υλικού.

Τα άτομα που κρύβονται πίσω από την επίθεση φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τις κινήσεις τους. Τοποθέτησαν τη βόμβα σε λεγόμενο «τυφλό» σημείο με δέντρα και μάλιστα για το λόγο αυτό χθες συνεργεία του Δήμου Ζωγράφου προχώρησαν σε κλαδέματα εξωτερικά της περίφραξης. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο τρόπος προσέγγισης και απομάκρυνσης. Πληροφορίες ανέφεραν πως εξετάζεται μαρτυρία αξιωματικού των ΜΑΤ περί ύποπτου λευκού βαν στην περιοχή και επιχειρείται να εντοπιστούν οι κινήσεις του από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής.

Επιπροσθέτως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι δράστες να χρησιμοποίησαν την παρακείμενη Πολυτεχνειούπολη για την προσέγγιση ή/και για τη διαφυγή τους από το σημείο. Ακόμη γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου έγινε η προειδοποίηση για την τοποθέτηση του μηχανισμού ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν γνώριζαν οι βομβιστές ότι κοντά στο σημείο που άφησαν τη σακούλα με τον μηχανισμό υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA