Μενού
antitromokratiki.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Πυρετωδώς εργάζονται τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής με στόχο να βρεθούν «απαντήσεις» σε καίρια ερωτήματα, δύο 24ωρα μετά τη βόμβα που εξουδετερώθηκε στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Να σημειωθεί ότι ακόμα για το περιστατικό δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης και οι αρμόδιες Αρχές εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί όταν θα υπάρξει ένα επιτυχημένο χτύπημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ζύμωση μεταξύ παλιών μελών και ατόμων τα οποία είχαν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είχαν συλληφθεί, όπως της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

«Η βόμβα δεν εξερράγη, όμως δεν ήταν προχειροδουλειά», τονίζουν χαρακτηριστικά από την Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με το Mega. Να σημειωθεί ότι από την αρχική έρευνα που έγινε στον μηχανισμό, δε φαίνεται ότι υπάρχουν αποτελέσματα.

Οι έρευνες για τη βόμβα

Πάντως, οι έρευνες θα συνεχιστούν με στόχο να εντοπιστεί αποτύπωμα ή γενετικό υλικό. Ωστόσο, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για «προσεγμένη δουλειά και ανθρώπους που ξέρουν καλά τι κάνουν».

Το Mega αναφέρει ότι οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στην Αθήνα αλλά έχουν επεκταθεί και στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, εκεί σημειώνονται πολλές ένοπλες ληστείες. Την ίδια ώρα εξετάζονται και άτομα στα οποία έχουν βρεθεί στην κατοχή τους εκρηκτικές ύλες, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Η βόμβα στο μικροσκόπιο

Σε ότι αφορά τη συνδεσμολογία της βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ, θεωρούν πως είναι κάτι πρωτοφανές. Από τις έρευνες, μάλιστα, προέκυψε πως ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός έχει χρησιμοποιηθεί δύο φορές κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει χρησιμοποιηθεί από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τον «Ο.Π.Λ.Α», ωστόσο με τον τρόπο που εμφανίστηκε χθες δηλαδή όχι οι δύο εκρηκτικές ύλες μαζί στο ίδιο κουτί, αλλά διαχωρισμένες σε δύο διαφορετικά τάπερ κολλημένα μεταξύ τους, είναι πρωτοφανής.

Ο τρόπος προμήθειας σχετικά απλός στην μαύρη αγορά αφού σαν στρατιωτικό εκρηκτικό το «C4» βρίσκεται εύκολα από βαλκανικές χώρες που έχουν καταλήξει μαζί με άλλα όπλα και εκρηκτικά στις πιάτσες διακίνησης παράνομου οπλισμού.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε σχετικά με τη βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από την έδρα των ΜΑΤ και το πώς κινείται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, δεν διέψευσε - ούτε και επιβεβαίωσε όμως - τις πληροφορίες ότι οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό από το σημείο και σημείωσε πως η έρευνα τρέχει από «πολύ έμπειρους αστυνομικούς».

Στο σημείο υπάρχει κάμερα, είπε, αλλά δεν διευκρίνισε εάν έχει καταγραφικό που αποτύπωσε τους δράστες. «Υπάρχει κάμερα, τη λεπτομέρεια εάν έχει καταγράφει ή όχι υλικό θα μας την πουν οι τεχνικοί», σημείωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA