Μενού
loutsa-amaxi
Το αμάξι των θυμάτων στη Λούτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές για την εν ψυχρώ εκτέλεση των έξι ατόμων στη Λούτσα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μέχρι τώρα συνελήφθη ένας υπήκοος Τουρκίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα θύματα είναι Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής με γαλλικές ταυτότητες. Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον κόσμο των ναρκωτικών. Στο μεταξύ, σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο από τα πυρά που «έπεφταν βροχή».

Ένα από τα θύματα ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Είναι Τούρκος υπήκοος 25 ετών που είχε συλληφθεί στα σύνορα, στο Διδυμότειχο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ενέδρα θανάτου με φόντο το οργανωμένο έγκλημα

Όλα δείχνουν ενέδρα θανάτου και όχι κάποιο ραντεβού αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Σε ένα σχετικά απομονωμένο σημείο της οδού Ακροπόλεως στην Αρτέμιδα και δίχως κάμερες ασφαλείας, οι δράστες αιφνιδίασαν τα έξι άτομα που επέβαιναν σε ένα σκούρο όχημα μάρκας Ford.

Τέσσερις άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο και δύο έξω από αυτό. Στο μεταξύ, βρέθηκε το σπίτι των θυμάτων σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας.

Ακόμα, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν περισσότερους από 50 κάλυκες από πιστόλια των 9 χιλιοστών. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξετάζονται οι δολοφόνοι επέβαιναν σε σκουρόχρωμο όχημα και μοτοσικλέτα.

Στο όχημα των θυμάτων που έφερε πλαστές γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας δεν βρέθηκε οπλισμός ή ναρκωτικά. Μόνο οι βαλίτσες των επιβατών. Από την έρευνα προέκυψε πως το αυτοκίνητο των θυμάτων είχε περάσει στη χώρα μας από το σταθμό των Ευζώνων πριν από μερικούς μήνες.

 

Σύλληψη Τούρκου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Περίπου δυο ώρες μετά το λουτρό αίματος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένας 32χρονος Τούρκος που θα ταξίδευε για Μυτιλήνη. Στην κατοχή του βρέθηκαν πορτογαλικά ταξιδιωτικά έγγραφα και 4 φυσίγγια των 9 χιλιοστών. Οι αρχές ερευνούν αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Η Ασφάλεια προσπαθεί να ταυτοποιήσει όλα τα θύματα. Οι αστυνομικοί αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναζητούν οπτικό υλικό και κρίσιμες μαρτυρίες για να ρίξουν φως στην δολοφονία.

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεργάτες του Μπαρίς Μπογιούν τα θύματα

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τα θύματα ήταν συνεργάτες του καταζητούμενου στην Τουρκία για σειρά ένοπλων επιθέσεων αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, o ένας από τους νεκρούς, τον οποί κατονομάζει με το μικρό του όνομα, ήταν στενοί συνεργάτης του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν.

Ένα από τα θύματα, ο Doruk B., αλλά και άλλοι μεταξύ των δολοφονηθέντων, ήταν στενοί συνεργάτες του Μπαρίς Μπογιούν. Ο Doruk B. διέφυγε μάλιστα  από την καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Oğuzhan H. πριν μερικούς μήνες και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Çekmeköy της Κωνσταντινούπολης από όπου χάθηκαν τα ίχνη του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Milliyet, ο Oğuzhan H. συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στα σύνορα, καθώς κατευθυνόταν παράνομα προς τη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Doruk B. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα.

Μία από τις τελευταίες επιθέσεις της συμμορίας αφορούσε στη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη γνωστού Σέρβου μαφιόζου (Γιοβάν Βούκοτιτς), αρχηγού της συμμορίας Skaljari, ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί και για κοινή δράση με άτομο του περιβάλλοντος του έτερου γνωστού αρχιμαφιόζου Σεντάντ Πεκέρ που μέσω του Twitter προέβαινε σε αποκαλύψεις σκανδάλων κατά στελεχών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA