Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα για τις συνθήκες στο νοσοκομείο – μαιευτήριο «Έλενα», έκανε νωρίτερα, σήμερα (8/8) η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
«Η ανακοίνωση βγαίνει προς αποκατάσταση της αλήθειας» αναφέρει η διοίκηση του «Έλενα», επισημαίνοντας πως «δεν έχει καταγραφεί κανένα λιποθυμικό επεισόδιο από τη νοσηλευτική υπηρεσία πλην ενός, το οποίο αφορούσε περιστατικό εγκυμονούσας με ιστορικό ορθοστατικής υπότασης».
Σε ό,τι αφορά τους χαλασμένους ψύκτες, η διοίκηση του μαιευτηρίου «Έλενα» υπογραμμίζουν: «Έχουν όντως τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από καθιερωμένο τακτικό έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς χρήση λόγω μικροβίου. Η διαδικασία αντικατάστασής τους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και προσπαθούμε να είναι το συντομότερο δυνατό».
Νοσοκομείο «Έλενα»: Η απάντηση της διοίκησης
«1. Ο κλιματισμός στους χώρους λειτουργεί κανονικά. Στην περίπτωση που κάποιες κλιματιστικές μονάδες εκτάκτως ή από μη σωστή χρήση καθίστανται ανενεργές, κινείται ο νόμιμος μηχανισμός για επισκευή ή αντικατάστασή τους.
2. Δεν έχει καταγραφεί κανένα λιποθυμικό επεισόδιο από τη νοσηλευτική υπηρεσία πλην ενός, το οποίο αφορούσε περιστατικό εγκυμονούσας με ιστορικό ορθοστατικής υπότασης.
3. Οι παλαιοί ψύκτες του νοσοκομείου έχουν όντως τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από καθιερωμένο τακτικό έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς χρήση λόγω μικροβίου. Η διαδικασία αντικατάστασής τους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και προσπαθούμε να είναι το συντομότερο δυνατό.
4. Η εν λόγω αναστάτωση προκλήθηκε όταν η διοίκηση αρνήθηκε να εφαρμόσει προσωρινό αίτημα μελών του σωματείου για ελεύθερη είσοδο και στάθμευση οχημάτων νοσηλευτών εντός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή διέλευση ασθενοφόρων και άλλων βαρέων οχημάτων, π.χ. πυροσβεστικών, προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συμπολιτών μας.
«Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων για μικροκομματικά οφέλη. Πάνω από όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών μας και για αυτό πρέπει να εργαζόμαστε όλοι με συνέπεια και αφοσίωση», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου».
- Οι μοιραίες παραλείψεις και τα ερωτήματα για την ασφάλεια στη Βιολάντα: Συνεχίζεται η προανάκριση
- Εντοπίστηκε πιθανώς κατοικήσιμος πλανήτης 150 έτη φωτός μακριά, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα
- Η παρεξήγηση στο γκολ του Ολυμπιακού για το 1-2: Γιατί ζήτησαν «συγγνώμη» Τσικίνιο και Κοστίνια
- Χώρισε η Έλενα Τσαγκρινού: «Είναι κάτι που πληγώνει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.