Μενού
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Διακομιδή ασθενή από το ΕΚΑΒ | ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ
  • Α-
  • Α+

Κινδύνευσε χθες, το μεσημέρι της Πέμπτης (16/5) διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος επιχειρούσε σε τροχαίο στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όταν ένα διερχόμενο όχημα τον παρέσυρε.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ κατήγγειλε το περιστατικό, σχολιάζοντας την έλλειψη ασφαλιστικών μέτρων και τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά οι διασώστες της Άμεσης Βοήθειας.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ

Στο περιστατικό αναφέρθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, με ευχές για ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου τους, αλλά και καταγγέλλοντας τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας.

«Για ακόμη μια φορά με αφορμή την παράσυρση του συναδέλφου ενώ επιχειρούσε σε τροχαίο ατύχημα, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα της επικινδυνότητας και του ειδικού καθεστώτος για το επάγγελμα του ΔΙΑΣΩΣΤΗ.

Μάλιστα ο άτυχος συνάδελφος είναι επικουρικός και παρόλη την εργασιακή ανασφάλεια που τον διακατέχει αυτός ήταν εκεί να βοηθήσει μη γνωρίζοντας αν μετά την 31/12/24 συνεχίσει να εργάζεται Απαιτούμε άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών συναδέλφων», αναφέρεται.

«Πόσοι τραυματισμοί, πόσα θύματα, πρέπει να μετρήσουμε για να διαπιστώσουμε ότι επιβάλλεται το επάγγελμα του ΔΙΑΣΩΣΤΗ να περάσει σε ειδικό ασφαλιστικό καθεστώς; Μάλιστα το συμβάν έγινε σε μέρα Απεργίας, που ένα από τα αιτήματα μας είναι το ειδικό συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό και μισθολόγιο, έρχεται με τον πιο θλιβερό τρόπο να επιβεβαιώσει το δίκαιο του αιτήματός μας».

«Το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλονίκη με τα έργα του fly over επιτείνεται αυτή η επικινδυνότητα αφού αναγκάζονται οι Διασώστες να κινούνται σχεδόν πάντα με προτεραιότητα και να επιχειρούν σε ασφυκτικά περιορισμένο χώρο».

«Καλούμε ξανά τα αρμόδια Υπουργεία σε διάλογο ώστε να καταλήξουμε στο ειδικό ασφαλιστικό για τους ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ», καταλήγει.

Σύμφωνα με το typosthes, το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 13:30, όταν το ΕΚΑΒ κλήθηκε επί του ύψους της Ευκαρπίας, στο ρεύμα του Περιφερειακού προς ανατολικά, για να συνδράμουν στη διάσωση τραυματιών των οποίων τα ΙΧ είχαν εκτραπεί.

Καθώς ο διασώστης έφθασε για να παραλάβει μία γυναίκα τραυματία, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA