Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελλόμενη υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, ότι «σε κανένα στάδιο της μέχρι τώρα έρευνας, είτε κατά την προανακριτική διαδικασία είτε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κάθε σχετικός ισχυρισμός που διακινείται στον δημόσιο λόγο στερείται οποιασδήποτε τεκμηρίωσης στα επίσημα στοιχεία της δικογραφίας».
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελλόμενη υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Σε κανένα στάδιο της μέχρι τώρα έρευνας, είτε κατά την προανακριτική διαδικασία είτε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κάθε σχετικός ισχυρισμός που διακινείται στον δημόσιο λόγο στερείται οποιασδήποτε τεκμηρίωσης στα επίσημα στοιχεία της δικογραφίας.
Περαιτέρω, όσον αφορά στις αναφορές περί ολιγωρίας, σημειώνεται ότι η αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, από την πρώτη στιγμή της αναφοράς της υπόθεσης, ενήργησε άμεσα τόσο σε υπηρεσιακό όσο και δικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα χρονικά πλαίσια που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τις οδηγίες της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, στην οποία υπεβλήθη άμεσα το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε.
Η προστασία των θυμάτων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ κάθε καταγγελία που περιλαμβάνει στοιχεία αξιόποινης πράξης εξετάζεται με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία, ιδίως όταν αφορά ζητήματα τόσο σοβαρά όσο η εμπορία ανθρώπων.
Υπογραμμίζεται ότι, η δημόσια διακίνηση ατεκμηρίωτων πληροφοριών όχι μόνο δεν συνεισφέρει στη διαλεύκανση των υποθέσεων, αλλά αντίθετα δύναται να πλήξει την αξιοπιστία των Θεσμών και να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογική κατάσταση θυμάτων.
Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη στο έργο της, υπηρετώντας το καθήκον της με επαγγελματισμό, αμεροληψία και πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.